1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TDP EN BAŞINDAN BERİ KARŞIYDI”
“TDP EN BAŞINDAN BERİ KARŞIYDI”

“TDP EN BAŞINDAN BERİ KARŞIYDI”

“TDP EN BAŞINDAN BERİ KARŞIYDI”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Asım İdris, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Üniversite Öncesi Kurumları’nın devrini araştıran Meclis Komitesi’nin raporuyla ilgili,  “iş sadece tespitte bulunmakla bitmez. Yapılması gereken tespitlerin gereğini yerine getirmektir” dedi.

İdris yaptığı yazılı açıklamada, raporun, “halkın malının yetkisiz, ihalesiz, yasa ve tüzüklere aykırı şekilde devredildiğini ortaya koyduğunu; bundan sonra yapılması gerekenin, yasal sürecin başlatılarak hesap sorulması olduğunu” belirten İdris , “DAÜ ile ilgili Meclis Raporu’nu takip ederek, gereğinin yapılmasını sağlamak için mücadelemize devam edeceğiz. Bu ülkede hesap sorulabilir bir düzen için, yapanın yanına kalmayacağı bir ülke için mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“TDP EN BAŞINDAN BERİ KARŞIYDI”

İdris, Üniversite Öncesi Kurumları’nın devrinin ilk günden itibaren kamu vicdanını yaraladığını, TDP olarak kendilerinin de, memleketin öz kuruluşlarının kimseye peşkeş çekilemeyeceği noktasında durduklarını belirtti.

İdris, DAÜ-SEN ile yapılan istişareler neticesinde, “devir işleminin yetkisiz yapıldığını, Milli Eğitim Yasası altında çıkarılan ‘Özel Okullar, Dershaneler ve Kurs Yerleri Tüzüğü’nün ilgili maddelerine uyulmadığını, değiştirilmiş şekliyle Hazine Malları Yasası altında çıkarılan ‘Devlet İhale Tüzüğü’nün ilgili maddelerine aykırı şekilde ihalesiz olarak devrinin yapıldığını, ayrıca DAÜ Üniversite Öncesi Kurumlarının devri ile zarara uğratıldığını”, o dönemde de kamuoyu ile paylaştıklarını anımsattı.

Geçen yıl CTP-DP-TDP tarafından kurulan geçiş hükümeti döneminde, TDP olarak konuyu Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirip araştırma başlatılmasını talep ettiklerini, ancak hükümet ortaklarının olumlu yaklaşmaması nedeniyle konunun ileriye götürülemediğini belirten İdris, yaşanan gelişme üzerine TDP olarak, yapanın yanına kalmaması ve hesap sorulabilirliğin yerleşmesi için, 25 Temmuz 2013 tarihli dilekçe ile Başbakanlık Denetleme Kuruluna başvurduklarını kaydetti.

“GEREĞİ YAPILMALI”

2013 yılındaki seçimlerin ardından, Meclis’te konuyla ilgili bir Komite oluşturularak DAÜ Üniversite Öncesi Kurumlarının devriyle ilgili çalışma yapıldığını ve raporun geçtiğimiz hafta açıklandığını belirten Asım İdris, açıklanan rapor ile TDP olarak ortaya koydukları bulguların örtüştüğünü vurguladı.

Meclis Raporu’nun, TDP’nin devir işleminden itibaren ortaya koyduğu bulguları doğruladığına dikkat çeken İdris, “Raporun açıklanması olumlu olmakla beraber, iş sadece tespitte bulunmakla bitmez. Yapılması gereken tespitlerin gereğini yerine getirmektir” dedi. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.