1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP GENEL BAŞKANI’NDAN ERCAN HAVAALANI ELEŞTİRİSİ
TDP GENEL BAŞKANI’NDAN ERCAN HAVAALANI ELEŞTİRİSİ

TDP GENEL BAŞKANI’NDAN ERCAN HAVAALANI ELEŞTİRİSİ

Özyiğit, “Seçimlerde değişime onay veren halkın beklentisi maalesef bu değildi” dedi.

A+A-

ÖZYİĞİT: “SAYIN DENKTAŞ ERCAN’I HANİ GERİ ALACAKTINIZ?”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın, seçimler öncesinde Ercan Havaalanı’nın geri alınacağı yönünde çok iddialı söylemlerde bulunduğunu savundu ve “Sayın Denktaş Ercan’ı hani geri alacaktınız, bu konuda artık niye konuşmuyorsunuz” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada,  Serdar Denktaş’ın defalarca “Ercan’ın geri alınması için de her türlü girişim yapılacak ve geri alınacak” dediğini ifade eden Özyiğit, “Sayın  Denktaş bir söz verdiniz ve halk da sözünüzü tutmanızı beklemektedir. Yoksa bu konuda da, verdiğiniz diğer sözler gibi, geri adım mı attınız. Hani Ercan’ı geri alacaktınız” diye sordu.

DP/UG’li Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in basına verdiği demeçte, Ercan Havalimanı’na ilişkin sürecin uluslararası ihaleye çıkılarak tamamlandığını, sözleşmeyle ilgili bir sıkıntı olmadığını ve Ercan İhalesi’nin iptal edilmeyeceğini açıkça beyan ettiğini belirten Özyiğit,  Serdar Denktaş’ın seçimler öncesi popülizm ve oy avcılığı uğruna atıp tuttuğunu, gelinen aşamada ise söylediklerini unuttuğunu ileri sürdü.

Türkiye’deki yolsuzluk operasyonunda Ercan Havaalanı’nın işletmecisi Taşyapı Şirketi’nin sahibi Emrullah Turanlı’nın da sorgulanmasının Ercan konusundaki soru işaretlerini daha da artırdığını ileri süren Özyiğit, hükümetin büyük ortağı CTP’nin Ercan konusunda düşüncesinin ne olduğunu sordu.

“80 MİLYON TL DOĞRU MU?

Meclis’te Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken DP/UG milletvekili Hasan Taçoy’un Ercan ihalesini alan şirketin, oradan 1 yılda 80 milyon TL gelir elde ettiğinin hesaplandığını söylediğine atıfta bulunan Özyiğit, “Bu rakamlar gerçekten doğru mu. Eğer gerçek ise yapılan ihalenin yanlışlığı ile devletin uğratıldığı zararın boyutları bir kez daha açıkça ortaya çıktı” ifadelerine yer verdi.

Gelinen aşamada koalisyon hükümetinin halka verdiği söz doğrultusunda hareket ederek gerekeni yapması çağrısında bulunan Özyiğit, geçiş hükümeti döneminde halkta oluşan olumlu havanın, yeni hükümetle birlikte kısa sürede yerini karamsarlığa ve ümitsizliğe bıraktığını kaydetti.

Kısa sürede oluşan karamsarlığın en önemli nedenlerinden birinin hükümet partilerinin verdikleri sözleri tutmamaları ve UBP benzeri icraatlara aynen devam etmeleri olduğunu belirten Özyiğit, “Seçimlerde değişime onay veren halkın beklentisi maalesef bu değildi”  dedi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.