1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP GENEL BAŞKANI'NDAN ESPRİLİ AÇIKLAMA
TDP GENEL BAŞKANI'NDAN ESPRİLİ AÇIKLAMA

TDP GENEL BAŞKANI'NDAN ESPRİLİ AÇIKLAMA

TDP Genel Başkanı'ndan Esprili Açıklama

A+A-

Ceren ERCİH

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı, Cemal Özyiğit, Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programına katıldı. CTP’nin 25. Kurultayını ve Mehmet Ali Talat’ın parti başkanlığına gelmesini değerlendiren Özyiğit, Talat’ın protokoldeki yerinin esprili bir dille artık kendi yanı olduğunu kaydetti. Başka bir ad altında birleşmeye de sıcak bakmadıklarını kaydeden Özyiğit, bu süreci TKP ile daha önceden yaşadıklarını ve tabanın zarar gördüğünü hatırlattı. Özyiğit aynı zamanda CTP’nin yapacağı olumlu icraatlarda TDP’nin destek olacağını ancak bu hükümetin de bilgisizlik ve beceriksizliğinin ortada olduğunu ve TDP’nin buna ortak olmayacağını söyledi.

“TALAT’IN YERİ ARTIK BENİM YANIMDIR”

Talat’ın protokoldeki yeri ne olacak tartışmalarına cevap veren Özyiğit, “Sayın Talat’a ve yeni seçilen parti meclisi hayırlı uğurlu olsun. Ama Sayın Talat’ın cumhurbaşkanlığı makamından sonra aktif siyaset sahnesine bu şekilde girmesi çok da doğru değil. Cumhurbaşkanlığı makamından öte köy yoktur. Bir yerel gazetemiz şöyle bir manşet attı? Sayın Talat’ın protokoldeki yeri ne olacak? Sayın Talat’ın yeri artık benim yanımdır” dedi.

“TABANIMIZ BUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİ”

TDP’nin herhangi bir parti ile birleşmeyeceğinin sinyallerin de veren Özyğiti gerekçelerini ise şu sözlerle aktardı; “Arkadaşlar diyor ki gelin başka bir ad altında yeniden birleşelim. TDP baştan bozulup bir şekle girelim anlayışını geride bıraktı. TDP için bu geride kalmış bir ergümandır. TDP TKP ile veda süreçlerini yaşadı. Onlarda ortaya çıkan durumlarda çok ciddi bir sıkıntı yaşadı bizim tabanımız. Bunun bedelini ağır ödedi.”

“TDP, HÜKÜMETİN BECERİKSİZLİK VE BİLGİSİZLİĞİNE ORTAK OLMAYACAK”

‘Bu meclis yapısı içinde yokuz’ diyen Cemal Özyiğt, ancak Seçim ve Halk Oylama Yasası, Göç Yasası, Üçlü krarname sistemi konulacaksa bunun gibi can alıcı konular konuşulacaksa meclis yapısı içinde yer alacaklarını kaydetti ve sözlerini şöyle tamamladı; “Biz daha iki yılını doldurmamış bir süreciz, önümüzde daha üç yıl var, biz üç yıllık bir hükümet derseniz buyrun devam edin. Yapacağınız olumlu icraatlarda bilin ki TDP size destek olacak. Ama biz sizin bilgisizliğinizi, beceriksizliğinizi görüyoruz. Buna ortak olmayacağız. Bu sizin halka saygısızlığın anlamına gelir, biz halka bu saygısızlığı yapmayacağız.

UBP-DP 40 yıl bu partiyi yönettiler, ne getirdiler? Sonuç ortadadır. CTP 6 yıl daha önce 2 yıla yakın da şimdi büyük ortak olarak o da yönetiyor ne getirdi? Sokağa çıkalım, çiftçiler mağdur, hayvancı, narenciyeci ha keza, eğitim, sağlık belli. Bugün sokağa çıkalım ve vatandaşa soralım bu hükümetin icraatlerinden memnun musunuz diye bir kişi bulursak ha keza.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.