1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP GENEL SEKRETERİ ÖZYİĞİT’İN BAYRAM MESAJI
TDP GENEL SEKRETERİ ÖZYİĞİT’İN BAYRAM MESAJI

TDP GENEL SEKRETERİ ÖZYİĞİT’İN BAYRAM MESAJI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk halkının Ramazan Bayramını kutlayarak, barış ve huzur içinde sağlıklı, mutlu bir yaşam diledi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk halkının Ramazan Bayramını kutlayarak, barış ve huzur içinde sağlıklı, mutlu bir yaşam diledi.

Kıbrıs Türk halkının, yıllardır çözülemeyen Kıbrıs Sorunu’nun getirdiği olumsuzlukların yanısıra, iç politikada da kötü yönetimler neticesinde çok zor günlerden geçtiğini belirten Özyiğit, buna dur diyecek karar ve önlemlerin ivedi olarak alınması gerektiğini kaydetti.

Özellikle son 10 yıldaki kötü yönetimler neticesinde oluşan ekonomik zorluklar nedeniyle, halkın büyük çoğunluğunun bayramı buruk karşıladığını, esnafın büyük kesiminin bayramda da beklediğini bulamadığını, üreten ve emekçi kesimlerin gelecek belirsizliği yaşadığını kaydeden Özyiğit, 28 Temmuz’da yapılan erken genel seçim sonuçlarına göre kurulacak yeni hükümete büyük görev ve sorumluluk düştüğüne dikkat çekti.

İç politikada yaşanan olumsuz gelişmelerin yanısıra, birçok ana sorunun kaynağı olan Kıbrıs Sorunu’ndaki çözümsüzlüğün halen sürdüğünü belirten Özyiğit, erken, kalıcı ve adil çözümün gerekliliğine dikkat çekti.

Uzunca bir süredir dondurulan Kıbrıs müzakerelerinin Ekim ayında yeniden başlamasının planlandığını anımsatan Özyiğit, her iki tarafın da masaya samimi ve iyi niyetli bir şekilde oturarak çözümü zorlaması gerektiğini, aksi halde kaybedenlerin yine Kıbrıslılar olacağını kaydetti.

TDP olarak Kıbrıs Türk halkının refahı ve mutluluğu için mücadele ettiklerini, çözüm, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirten Özyiğit, amaçlarının Kıbrıs Türk halkına aydınlık yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmak olduğunu belirtti.

Yayınladığı mesajda, vatandaşların sağlık, huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesini dileyen Özyiğit, “Kıbrıs Türk halkının Ramazan Bayramını en içten dileklerle kutlar, adil ve kalıcı barışın sağlandığı, mutlu, sağlık ve huzur dolu bir gelecek dilerim” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.