1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP GÜZELYURT İLÇE ÖRGÜTÜ DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ
TDP GÜZELYURT İLÇE ÖRGÜTÜ DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ

TDP GÜZELYURT İLÇE ÖRGÜTÜ DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ

Kıbrıs’ın her iki tarafındaki barış güçlerinin atağa geçerek çözümü haykırması gerektiğini ifade etti.

A+A-

ÖZYİĞİT:”BARIŞ GÜÇLERİ ATAĞA GEÇMELİ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit,  Kıbrıs sorununda hareketli bir dönemden geçildiğini, AB,ABD ve BM’nin sürece dahil olma çabası içinde olduğunu belirterek, Kıbrıs’ın her iki tarafındaki barış güçlerinin atağa geçerek çözümü haykırması gerektiğini ifade etti.

Petrol ve doğal gazın en yüksek karla satılması yönünde arka planda bazı senaryolar hazırlandığını iddia eden Özyiğit, Kıbrıslıların bu senaryonun neresinde olduğunu sordu.

Kıbrıs sorununda iki tarafın da federasyon konusunda samimi davranmadığını söyleyen Özyiğit,  TDP olarak, iki bölgeli iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüm ile uluslararası tek kimlik, tek vatandaşlık ve tek egemenlik yönünde görüşleri olduğunu kaydetti.

TDP Güzelyurt İlçe Örgütü dayanışma gecesi düzenledi. Gökkuşağı Restoran’ da gerçekleştirilen geceye, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Mehmet Harmancı, Milletvekili Mehmet Çakıcı, Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham, bazı Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda TDP üye ve sempatizanı katıldı.

TDP’den verilen bilgiye göre,  Genel Başkan Cemal Özyiğit gecede yaptığı konuşmada, Güzelyurt ve bölgesinin neredeyse ülkenin nefes borusu durumunda olduğuna dikkat çekerek, bölgeyi kalkındırmanın ve gereken ilgiyi göstermenin herkesin görevi olduğunu dile getirdi. 

Özyiğit, halkın 28 Temmuz seçimlerinde UBP’ye büyük ders verdiğini belirterek, hesap soracağını, barış ve demokrasiyi getireceğini iddia eden CTP/BG ve DP/UG’nin de UBP’nin yolundan gitmekte olduğunu savundu.
 Özyiğit, elektriğe yapılan  zammın ardından, akaryakıt ile tüp gaza da zam yapılmasını halka ihanet olarak yorumladı. Türkiye’de akaryakıt ücretleri 7 kuruş ucuzlarken, Kuzey Kıbrıs’ta zamlanmasının nasıl izah edileceğini soran Özyiğit, “Ey hükümet yetkilileri size sesleniyorum, sizin UBP’den ne farkınız kaldı?” diye sordu.

TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı da Kıbrıs Türk halkının aydınlık yarınlarına ulaşmasına engel olmak isteyen zihniyetlere karşı, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı bölge insanının ortaya koyduğu tepki ve verdiği mücadelelerin yadsınamaz bir gerçeklik olduğunu belirtti.

Güzelyurt ve bölge halkının yıllarca bilinmezlik içinde yaşamaya mahkum edildiğini, buna rağmen üretmeye ısrarla devam ettiğini kaydeden Harmancı, yıllardır hak ettiği değeri görmeyen bölgeye artık gereken ilgiyi göstermenin zamanının geldiğini söyledi.

TDP Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham da, TDP Güzelyurt İlçe Örgütü olarak özelde bölge halkının, genelde ise Kıbrıs Türk halkının daha iyi bir düzende yaşaması için mücadele verdiklerini dile getirdi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.