1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP HEYETİ DİPKARPAZ KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ
TDP HEYETİ DİPKARPAZ KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

TDP HEYETİ DİPKARPAZ KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede yaşanan ekonomik krizin en fazla Karpaz bölgesinde hissedildiğini belirterek “Bölge halkı adeta kaderine terk edildi” dedi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede yaşanan ekonomik krizin en fazla Karpaz bölgesinde hissedildiğini belirterek “Bölge halkı adeta kaderine terk edildi” dedi.

TDP’den verilen bilgiye göre, Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyeti Dipkarpaz köyünü ziyaret etti.

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Cemal Varoğlu, İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız ile bazı üyelerin bulunduğu heyet, bölge halkının sorunları dinleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi, partinin politikalarını anlattı.

Bölgede fakirlik ve işsizliğe dikkat çeken Özyiğit, üreticilerin sorunlarına duyarsız kalındığını, turizm işletmelerine yeterli desteğin sağlanmadığını savunarak “İskele-Karpaz bölgesi adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. UBP döneminde de, CTP döneminde de bu durum değişmedi” dedi.

İskele bölgesinde halen birçok devlet dairesinin olmadığını belirten Cemal Özyiğit, halkın yararına olacak yatırımlardan kaçıldığını öne sürdü.

“YENİ HÜKÜMET KISA SÜREDE KREDİSİNİ DOLDURDU”

Bölgede ekonominin gelişmesi ve işsizliğin azaltılmasına yönelik hiçbir ciddi çalışma yapılmadığını savunan Özyiğit, “Yeni hükümet kısa sürede kredisini doldurdu, halk nazarında inandırıcılığını kaybetti” dedi; hükümete dar ve sabit gelirlilerin sorunlarına çözüm üretme çağrısında bulundu.

 Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmelere de değinen Cemal Özyiğit, ortak metinde uzlaşılarak müzakerelere başlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “ Esas önemli olan erken, kalıcı ve adil bir çözüme ulaşılmasıdır. Bugüne kadar yeterince zaman kaybedildi artık çözümü bulma zamanıdır” dedi.

Özyiğit, TDP olarak kalıcı ve adil bir çözümün bulunması taraftarı olduklarını ifade ederek, üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu kararlılıkla yerine getirme çabası içinde olacaklarını ifade etti.

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.