1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP: “HÜKÜMET KARPAZ’DAKİ ÇEVRE KATLİAMLARINA SEYİRCİ KALIYOR”
TDP: “HÜKÜMET KARPAZ’DAKİ ÇEVRE KATLİAMLARINA SEYİRCİ KALIYOR”

TDP: “HÜKÜMET KARPAZ’DAKİ ÇEVRE KATLİAMLARINA SEYİRCİ KALIYOR”

TDP: “HÜKÜMET KARPAZ’DAKİ ÇEVRE KATLİAMLARINA SEYİRCİ KALIYOR”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Çevre, Şehircilik ve Ulaştırma Komitesi Başkanı Ercan Hoşkara, Doğal Habitat Alanı ve ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ olan Karpaz bölgesinde, sık sık çevre katliamları yaşandığını, önlem alması gereken hükümetin ise sadece seyrettiğini öne sürdü.

 

Verilen sözlere rağmen, bölgedeki kaçak inşaat sorununun devam ettiğini, son olarak da çok sayıda ağacın ve doğal bitki örtüsünün katledildiğini belirten Hoşkara, ‘koruma’ bölgesi ilan edilen bölgenin, diğer bölgelerden farksız olarak tamamen ‘korumasız’ olduğunu kaydetti.

TDP Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan Hoşkara, “Çevre Mühendisleri Odası’nın da dikkat çektiği gibi, Özel Çevre Koruma Bölgelerine ağaç ekmek bile yasayla izne tabiyken, bölgedeki doğal bitki örtüsünün katledilmesinin, kaçak inşaatların önlenememesinin kelimelerle ifade edilemeyecek kadar vahim bir olay olduğunu” belirtti.

Hoşkara, “Bu çevresel tahribatları gerçekleştirenler kadar, ‘otoritesizlik’ ve ‘popülizm’ nedeniyle bu katliamların yapılmasına olanak sağlayan hükümet yetkilileri de sorumludur” dedi. 

Ercan Hoşkara, devlet ile hükümetin, 24 Şubat 1988 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla özel çevre koruma bölgesi, doğal ve arkeolojik SİT alanı ve mutlak koruma alanı ilan edilen Karpaz’ı korumakta acizlik içinde olduğunu savundu.

Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin sadece Kıbrıs için değil, tüm Akdeniz için önemli bir koruma alanı olduğuna dikkat çeken Hoşkara, bu önemli gerçeğe rağmen, bölgeye yüzlerce kaçak yapı yapılarak, denizlerdeki kirliliğin artmasına, karada ve denizdeki canlı türlerinin yok olmasına devletin birçok makamının halen göz yumduğunu belirtti.

Hoşkara; “Çevresel değerlerimizin aynı zamanda ekonomik de bir zenginliğimiz olduğunu herkesin anlaması gerekir. Kısa günün karı olarak yapılan işlerle, hem bugünü kaybediyoruz, hem de gelecek nesillere kaybettiriyoruz. Böylesi önemli bir konuda bu tahribatlara neden olanların cezasız kalması, sorunun daha da büyümesine neden olmaktadır” dedi.
Ercan Hoşkara, Bakanlar Kurulu’nun bir yıl önce kurulmasını kararlaştırdığı “Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi Düzenleme ve Yönetim Komitesi”nin ivedi kararlar almasını beklediklerini de vurgulayarak, çevre tahribatlarına seyirci kalmasının asla kabul edilecek ve onaylanacak bir durum olmadığını ifade etti.  

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.