1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP İLE BKP, GÜÇ-SEN’İ ZİYARET ETTİ
TDP İLE BKP, GÜÇ-SEN’İ ZİYARET ETTİ

TDP İLE BKP, GÜÇ-SEN’İ ZİYARET ETTİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Gümrük Çalışanları Sendikası’nı (Güç-Sen) ziyaret ederek, işbirliği ve destek istedi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Gümrük Çalışanları Sendikası’nı (Güç-Sen) ziyaret ederek,  işbirliği ve destek istedi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre TDP ile BKP, sendika ve sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde Güç Sen’i ziyaret ederek, işbirliği teklifi yaptı.

Görüşmede, “Kıbrıs sorununun çözümü; sivil-demokratik bir düzen kurulması; Kıbrıs Türk halkının kendi evinin efendisi olması ve kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomik bir yapı oluşturulması” adına oluşturulan işbirliğine, Güç Sen’in de katılması çağrısı yapıldı.

ÖZYİĞİT, DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Güç-Sen ile yıllarca çeşitli platformlarda, çözüm, demokrasi ve emek mücadelesi adına birlikte mücadele verdiklerini belirterek, oluşturdukları bu işbirliğine katılarak destek vermelerini istedi.

Özyiğit, “Ülkede halen kalıcı barışa ulaşılamadı, sivil-demokratik bir düzen kurulamadı ve kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomik bir yapı oluşturulamadı. Bu olgulara yönelik verilen mücadelede Güç-Sen’le birlikteyiz” ifadesini kullandı.

Yerel seçimlere yönelik bir işbirliği ve güç birliği oluşturduklarını belirten Özyiğit, “Sivil toplum örgütlerini, halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak, gıda güvenliği dahil, temiz sağlıklı çevrede yaşamasına olanak tanımak, çağdaş belediyeciliği yeniden yaratmak için çıktığımız bu yolu birlikte yürümeye çağırıyorum” dedi.

‘Vatandaştan kopuk, çalışanların haklarını gasp eden, batmış belediyelerden’ kurtularak çağdaş belediyecilik vizyonu ortaya koymak için yola çıktıklarını belirten Özyiğit, bu işbirliği ve güç birliğine verilecek desteğin hedefe gitmek açısından önemli olduğunu söyledi.

İZCAN: “ALTERNATİF YARATACAĞIZ”

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, TDP ve bazı örgütlerle birlikte oluşturulan işbirliğine Güç-Sen’in de destek vererek, bu ittifakta yer almasını istediklerini söyledi.
 
“Neden bir araya geliyoruz, çünkü Kuzey Kıbrıs’ta hayat gerçekten yaşanmaz oldu. Yerel yönetimlerden başlayarak hayatın her alanına taraf olmak amacındayız” diyen İzcan, bugün halen Başkent’te çöplerin toplanıp toplanamadığının, maaşların ödenip ödenemediğinin konuşulmasının utanılacak bir durum olduğunu söyledi.

Hayatın her alanına direkt taraf olan ve müdahale edebilenin yerel yönetimler olduğunu belirten İzcan, mevcut partilerin anlayışı ile buna ulaşılamayacağını iddia etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.