1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP İLE BKP İŞBİRLİĞİ VE GÜÇBİRLİĞİ İÇİN SENDİKA VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ZİYARET BAŞLATTI
TDP İLE BKP İŞBİRLİĞİ VE GÜÇBİRLİĞİ İÇİN SENDİKA VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ZİYARET BAŞLATTI

TDP İLE BKP İŞBİRLİĞİ VE GÜÇBİRLİĞİ İÇİN SENDİKA VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ZİYARET BAŞLATTI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)...

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP),  “Kıbrıs sorununun çözümü ile birlikte Birleşik bir Kıbrıs’a ulaşılması, sivil-demokratik bir düzen kurulması, Kıbrıs Türk halkının kendi evinin efendisi olması ve kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomik bir yapı oluşturulması” için , işbirliği ve güç birliğini genişletmek amacıyla, sendika ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler başlattı. 

TDP’den yapılan açıklamaya göre, iki partinin yetkililerinin  ilk ziyareti, Belediye Emekçileri Sendikası’na (BES) yapıldı.

Partiler heyeti ile BES yetkilileri arasında BES Lokalinde saat 10.00’da başlayan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs sorununun çözümünü sağlamak, sivil-demokratik bir düzen kurmak, kendi evlerinin efendisi olmak ve kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomik bir yapı oluşturmak için mücadele verdiklerini belirterek, bu mücadelenin ancak işbirliği ve güç birliği ile başarıya ulaşacağını vurguladı.

Bu mücadelenin önemli bir ayağını da yerel yönetimlerin oluşturduğunu dile getiren Özyiğit,  “Kol kola girip bu yolu birlikte yürümek için çağrı yapmaya geldik” dedi.

İZCAN

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da konuşmasında “Kıbrıs Türk toplumu  tarihinin en karanlık dönemini yaşamaktadır, yarınını göremiyor ve belirsizlik içindedir” iddiasında bulundu. İzcan, bu noktada yapılması gerekenin siyasilerin önderlik yaparak biraya gelmesi ve topluma çıkış yolunu göstermesi olduğunu söyledi. 

Barış ve demokrasiye inanan, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin taraf olarak yolunu çizmesi gerektiğini, bu bağlamda TDP ile BKP’nin bu kavgayı birlikte verme kararı aldığını söyleyen İzcan, işbirliği kapısının bu mücadeleye inanan herkese açık olduğunu kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.