1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP İLE BKP’DEN KTAMS’A GÜÇ BİRLİĞİ TEKLİFİ
TDP İLE BKP’DEN KTAMS’A GÜÇ BİRLİĞİ TEKLİFİ

TDP İLE BKP’DEN KTAMS’A GÜÇ BİRLİĞİ TEKLİFİ

oplumcu Demokrasi Partisi(TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi’nden (BKP) bir heyet bugün Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS) ziyaret ederek yerel yönetimler ve ülkenin kaderini belirleyecek diğer konularda güç birliği yapılmasını talep etti.

A+A-

ÖZYİĞİT: “SADECE YEREL YÖNETİMLERİ DEĞİL, ÜLKEYİ KEYFİ YÖNETENLERİN BİRGÜN HESAP VERECEĞİNİ FARKINDA OLMASI ÖNEMLİ”

İZCAN: “GÜÇLÜ, DEĞERLİ VE SEVİLEN ADAYLARLA TOPLUMUN KARŞINDA OLACAĞIZ... SEÇENEK YARATILDI, KİMSE ÇARESİZ DEĞİL”

KAPTAN: “DAHA DÜN HESAP SORACAĞIZ DİYENLERİN BUGÜN HALEN HESAP SORMAMASI BİZİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR”

Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi’nden (BKP) bir heyet bugün Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS) ziyaret ederek yerel yönetimler ve ülkenin kaderini belirleyecek diğer konularda güç birliği yapılmasını talep etti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, burada yaptığı konuşmada yerel seçimlerde yeni bir vizyon ortaya koymak, barış, demokrasi ve insanca yaşam kavgasına katkı sağlamak ve bu doğrultuda ortak mücadele zemini oluşturmak için sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini anımsattı.

Adada kalıcı bir barışa ulaşılamadığını belirten Özyiğit, Kıbrıs’ın kuzeyinde sivil demokratik bir düzen oluşturulamadığını savundu, halkın alım gücünün her gün daha aşağıya çekildiğini, çalışma koşullarının ağırlaştırıldığını ileri sürdü.

Özyiğit, ülkenin dayatma paketlerle ve halkı göçe zorlayan yasalarla yönetildiğini iddia etti.

Yerel yönetimlerin içler acısı durumda olduğunu, belediyelerin batırıldığını, çalışanların haklarının gasp edildiğini, halka en temel hizmetlerin dahi verilemediğini savunan Özyiğit, belediyelerde “keyfi” ve “yolsuz” uygulamalar yapıldığını, bunlarla ilgili sayıştay raporları olduğunu iddia etti.

Ülkedeki yerel yönetim anlayışının sorgulanması gerektiğini vurgulayan Cemal Özyiğit, “Sadece yerel yönetimleri değil, ülkeyi keyfi yönetenlerin bir gün hesap vereceğinin farkında olması son derece önemli. Bugüne kadar bu konularda sınıfta kaldık” dedi.

Özyiğit, KTAMS’a bugüne kadar dayanışma içinde verdikleri mücadeleyi bugünden sonra birlikte verme çağrısında bulundu.

İZCAN: “BU ORTAMDA EN DOĞRU TAVIR GÜÇ BİRLİĞİ YAPMAK”

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan Kıbrıs’ın kuzeyindeki sorunların ortada olduğunu, böyle bir ortamda en doğru tavrın hazırladıkları yasalarla Kıbrıs Türk toplumunu mağdur eden, halkına hak ettiği hizmeti vermeyen statükoyla emek ve barış düşmanları karşısında güç birliği yapmak olduğunu söyledi.

“Ciddi ve güçlü seçeneklerle ortaya çıktık” diyen İzcan, sivil toplum örgütlerinin öneri ve yerel yönetim manifestolarına açık olduklarını vurguladı.

İzzet İzcan, “Meseleyi mevcut siyasi partilerin arasındaki bir yarış olarak görmüyoruz. Bugün bir varoluş ve yok oluş kavgası veriyoruz. Bu kavgada aynı ve benzer yolları yürüyenlerin asgari müşterek temelde yan yana durması gerek” dedi.

İzcan, en küçük birimden başlayarak ülkenin yönetime talip olduklarını yineleyerek, güçlü, değerli ve sevilen adaylarla toplumun karşında olacaklarını söyledi, “Seçenek yaratıldı, kimse çaresiz değil” ifadesine yer verdi.

KAPTAN: “BİZLER BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ VE SEVENLERİYİZ”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, “Bizler bu ülkenin gerçek sahipleri ve sevenleriyiz” diyerek Kıbrıs Türk toplumunun hak ettiği şekilde yönetilmesi için sendika olarak önerilerinin olacağını söyledi.

Kaptan, TDP ve BKP’nin çağrısını yönetim kuruluna taşıyacağına da ifade etti.

Hükümeti eleştiren Ahmet Kaptan, “Daha dün hesap soracağız diyenlerin bugün halen hesap sormaması, birilerinin yaptıklarının hesabını yargının önünde vermemesi bizi rahatsız ediyor. Bu ülkedeki sorunların çözülmemesinin ana sebebi yapanın yaptığının yanına kalması, bunu alışkanlık haline getirilmesidir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.