1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TDP KADIN ÖRGÜTÜ ANNELER GÜNÜ MESAJI
TDP KADIN ÖRGÜTÜ ANNELER GÜNÜ MESAJI

TDP KADIN ÖRGÜTÜ ANNELER GÜNÜ MESAJI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Kadın Örgütü Başkanı tüm kadınlar ile dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren tüm annelerin, Anneler Günü’nü kutladı ve aralarında olmayan tüm annelere rahmet diledi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan, toplumun genel karakterinin ve bilincinin oluşumunda en temel görevi üstlenen tüm kadınlar ile dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren tüm annelerin, Anneler Günü’nü kutladı ve aralarında olmayan tüm annelere rahmet diledi.

Oyaltan, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, anneliğin en zor, en yüce ve en ağır görev olduğunu belirterek, bu sorumluluğun bir sanat ve en önemli kariyer olduğunu söyledi.

“Anne olmak sadece sizin dünyanızı değiştirmez, nasıl bir anne olduğunuz dünyayı değiştirir” diyen Oyaltan, karşılıksız sevmenin en güzel örneklerini veren annelerin sadece bir gün hatırlanması ve anılmasının doğru olmadığını, hayatın her anında hatırlanmaları ve anılmaları gerektiğini kaydetti.

Oyaltan, “Bizlerin sevgi dolu yaklaşımları onların en büyük mutluluğu olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Annelerin hayatın en değerli varlığını, geleceğin insanını yetiştirirken taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde, bu sorumluluğa canını, kalbini ve sadece kendisine özgü hislerini katan kişiler olduğunu ifade eden Oyaltan, şunları kaydetti:

“Kadınlar öncelikle annedir, ama sadece anne mi? Kadın önce bir bireydir, eştir, kardeştir, arkadaştır, işçidir, bakıcıdır, temizlikçidir...

Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik hayata daha fazla katılmalarının önündeki engellerin kaldırılması, maruz kaldıkları ayrımcılığın temelindeki tüm sorunların ve zorlukların aşılması noktasında onlara destek olunması devlet örgütlerinin asli görevleri arasındadır.

Daha fazla demokratik bir toplum hedefine ulaşmanın ilk koşulu uzlaşma kültüründen geçmektedir. Kadınla, erkeğin takım ruhu içerisinde çalışması gerekmektedir. Kadın-erkek eşitliğini kendimiz için, hak ettiğimiz için gerçekleştirmeliyiz. Zihniyet engellerini aşmak, siyasi erki elinde bulunduranları örgütlü çalışarak ikna etmek zorundayız, siyasi erk gelenekselliğin tutucu kalıplarını aşmada itici güç olmalıdır.

Kadınlarımızın hayatın her alanındaki eşitlikçi yerlerini alabilmeleri uğruna her türlü  zorluğun aşılması mücadelesi  veren  TDP Kadın Örgütü olarak, tüm annelerimizin anneler gününü kutlar, mutlu, huzurlu bir gelecek diler, saygı ve sevgilerimizi sunarız.”

KAYNAK:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.