1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TDP LEFKOŞA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ
TDP LEFKOŞA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ

TDP LEFKOŞA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili adayları 28 Temmuz erken genel seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

ÇETO: “YERLİ ÜRETİM VE ÜRETİCİDEN YANA TARAFIZ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili adayları 28 Temmuz erken genel seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Lefkoşa Milletvekili adayları sendika ve sivil toplum örgütlerine gerçekleştirdikleri ziyaretler çerçevesinde K.T. Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Adaylar, TDP’nin 28 Temmuz seçimlerinin ardından iktidara gelmesi halinde yapacaklarını içeren ‘Zamanı Geldi’ adlı seçim bildirgesi ile aday tanıtım broşürlerini takdim ettiler.

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto, TDP’nin yerli üretim ve üreticilerin yanında net bir duruşu olduğunu vurguladı. Bu konuda taraf olduklarını, bu unsurların seçim bildirgelerinde de yer aldığını açıklayan Çeto, “TDP olarak kesinlikle yerli üretimin yanındayız” dedi.

Çeto, özel sektörün, esnaf ve zanaatkarlar ile yerli üreticilerin kolay ve ucuz finans kaynaklarına ulaşmasını sağlayacaklarını, yabancı sermaye karşısında rekabet edebilecek duruma getirmek için gerekli önlemlerin alınacağı, ayrıca, yerli yatırımcılara alternatif olarak değil, ancak tamamlayıcı olacak alanlarda yabancı yatırıma izin vererek, tekel ve tröst oluşumlarının önleneceği maddelerinin TDP’nin seçim bildirgesinde yer aldığını ifade etti.

Sanayi Odası’nın bildirgesinde yer alan eşitlik ve dürüstlük ilkesine atıfta bulunan ve TDP adaylarının tümünün de bu özelliklere sahip olmalarından gurur duyduklarını kaydeden Çeto,  TDP’ye vurulacak her mührün, bu ilkelerin yaşam bulmasına katkıda bulunacağını dile getirdi.

Seçimlerin ardından mutlaka yeniden hükümette yer alacaklarını savunan Çeto, 28 Temmuz’un ardından Sanayi Odası ile işbirliği içinde olacaklarını ve tüm kararların birlikte alınacağını ifade etti.

ÖZGÜN KUTALMIŞ

TDP Ekonomi Komitesi Başkanı Özgün Kutalmış ise, Sanayi Odası’nın 2012 İhracat Raporunda, ihracatın ithalatı karşılama oranının % 4.7 olduğunu,  UBP Hükümeti tarafından imzalanan 2013-2015 ekonomik programında ise bu oranın %4.3’e düşmesinin öngörüldüğünü söyledi.
TDP olarak neler yapıldığının, nelerin öngörüldüğünün çok net farkında olduklarını kaydeden Kutalmış, “Biz üretim ve üreticinde yana tarafız, hükümette de bu duruşumuzu net ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuşu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.