1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP LTB BAŞKAN ADAYI HARMANCI, KTTO’YU ZİYARET ETTİ
TDP LTB BAŞKAN ADAYI HARMANCI, KTTO’YU ZİYARET ETTİ

TDP LTB BAŞKAN ADAYI HARMANCI, KTTO’YU ZİYARET ETTİ

Mehmet Harmancı ve ekibi, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti, projelerini anlattı.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı adayı Mehmet Harmancı ve ekibi, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti,  projelerini anlattı.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’un görüş ve düşüncelerini dinleyen Harmancı ve ekibi, projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı,  ‘LTB’nin mali ve idari yönden yeniden yapılandırılması gerektiğini’ söyledi. Ekonomik yönden LTB’ye gelir getirici adımlar atmak gerektiğini kaydeden Harmancı, bu yönde “ciddi ve gerçekçi projeleri” olduğunu söyledi.

Harmancı, Avrupa Konseyi’nin mali kriz içinde bulunan yerel yönetimlere tavsiye niteliğinde yayınladığı Kiev Deklarasyonu’nun 6 uygulama adımını Lefkoşa’ya uyarlayarak belediyenin ekonomik krizini ortadan kaldıracak ve net sonuçlar üretileceklerini iddia etti.

Harmancı, istikrarın sağlanması, hesap verilebilirlik ile şeffaflığın artırılması, sosyal mahrumiyet ile mücadele, hizmet sunumunda ortaklıklar, yerinden yönetim ve belediyenin varlığının hissedilmesi ve ekonomik iyileşmenin sağlanması şeklinde 6 maddelik bir yol haritası sunulduğunu açıkladı.

Toptancılar Halini, Lefkoşa’ya tekrar geri getireceklerini ve LTB’ye yıllık 1.5 milyon TL ek gelir sağlayacaklarını belirten Harmancı, halin Lefkoşa’ya gelmesi ile birlikte hem gelir elde edileceğini hem de gıda güvenliği açısından bir adım atılacağını ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.