1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP LTB BAŞKAN ADAYI HARMANCI LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU’NU ZİYARET ETTİ
TDP LTB BAŞKAN ADAYI HARMANCI LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU’NU ZİYARET ETTİ

TDP LTB BAŞKAN ADAYI HARMANCI LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU’NU ZİYARET ETTİ

TDP LTB Başkan Adayı Harmancı Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nu ziyaret etti.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkan adayı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa ekibi seçim çalışmaları çerçevesinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nu ziyaret etti.

Ziyarette LTB eski başkanlarından, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun kurucu başkanı Mustafa Akıncı da katıldı.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı, konuşmasına sanatçıların tümüne teşekkür ederek başladı.

1980 yılından itibaren birçok zorlu dönemden geçildiğini, geçen yılın da en zorlu dönemlerden biri olmasına rağmen, festivalin şehre yine armağan edildiğini anımsatan Harmancı, bu öğretici tavrın tetiklenerek devam ettiğini kaydetti.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun özerkleşmesiyle ilgili somut adım atılması gerektiğini söyleyen Harmancı, özerkleşmeyi şu an aklına getirenlerin uzun yıllardır hiçbir adım atmamalarının  sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Harmancı, “Özerkleştirmeden kasıtları özelleştirme olacaksa, bunun karşısında duracağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

Özerk Tiyatro Kurumu’nun oluşturulmasının şart olduğunu belirten Harmancı, sanatçıların bu konuda verdiği mücadelenin destekçisi olduklarını, parti olarak mecliste de gerekeni yapacaklarını söyledi.

Bir sanat eserinin yerinin şehirle teması olması gerçeğinden hareketle Tiyatro Binası’nın yerini eleştirdiklerini, ancak gelinen durumda binayı tamamlamak zorunda olduklarını kaydeden Harmancı, bu konuda katkı yapabilecek birçok gönüllünün olduğunu ifade etti.

Harmancı, “Sanatın tüm dallarına ilişkin çalışmaların yaygınlaşması gerekiyor. Belediyenin atıl durumda bulunan binalarının sanatla iç içe geçecek şekilde yapılanması gerekiyor. Birilerine peş keş çekecek şekilde değil, sanatçılar ve bölge halkının görüşleri ile birlikte kararlar alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

LTB’nin mali sıkıntılarının farkında olduklarını dile getiren, ancak hiçbir mali sıkıntının sanatın özgürlük alanını kısıtlayabilecek bir sorun olarak yansımaması gerektiğini kaydeden Harmancı, bu kurumun daha da özgürleşerek ilerlemesi gerektiğini belirtti.

Belediye Tiyatrosu’nun Kıbrıs’ta barış ve çözüm mücadelesinin en önemli yapılarından biri olduğunu kaydeden Harmancı, Mustafa Akıncı döneminde başlatılan ikili ilişkilerin ortak tiyatro eserlerinin sahnelenmesi ile taçlandırıldığını söyledi.

Harmancı, devam eden müzakere sürecinde de sanatın birleştiriciliği, bütünleştiriciliği ve evrenselliğinin yeri olması gerektiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.