1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP MAĞUSA'DA 4. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI.
TDP MAĞUSA'DA 4. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI.

TDP MAĞUSA'DA 4. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Maraş’ın Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde, yasal sahiplerine devredilmesi, Mağusa Limanı’nın uluslararası ticarete açılması, Ercan Havaalanı’nın direkt uçuşlara açılması ve Türkiye’nin lima

A+A-

MUSTAFA EMİROĞLULARI YENİDEN İLÇE BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

ÇAKICI: “MARAŞ ÖNERİSİ CİDDİYETLE ELE ALINMALI”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Maraş’ın Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde, yasal sahiplerine devredilmesi, Mağusa Limanı’nın uluslararası ticarete açılması, Ercan Havaalanı’nın direkt uçuşlara açılması ve Türkiye’nin limanlarını “Kıbrıs Cumhuriyeti” bandıralı gemilere açması yönünde bir öneri paketinin, bütünlüklü çözümden önce, çözüm sürecinin önünü açmak için gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.   

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre Çakıcı, “Bütünlüklü çözümün parçasıdır denilerek Maraş’ın yılanlara çıyanlara bırakıldığını ve Maraş açılımının çözüme giden süreçte olumlu bir ivme yaratacağını” ifade etti.

MAĞUSA İLÇESİ 4’ÜNCÜ OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

TDP Mağusa İlçesi IV. Olağan Kongresi yapıldı. TDP Mağusa İlçe Binasında gerçekleşen kongreye, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, TDP milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Zeki Çeler, eski bakan Sami Dayıoğlu ile TDP üye ve sempatizanları katıldı.

Açılış, divanın oluşturulması, Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ve Genel Başkan Mehmet Çakıcı’nın konuşması ile devam eden kongrede, faaliyet ve mali raporun okunup aklanmasının ardından seçimlere geçildi. Kongre dilek ve temenniler ile sona erdi.

Seçimlerde TDP Mağusa İlçe Başkanlığına oybirliği ile yeniden Mustafa Emiroğluları seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

“Doğay Çakıcı, Adem Murat Aykaç, Metin Pekri, Ebru Çolak Bereket, Özbir Akbaşak, Umut Kadı, Halil Özçoban, Hasan Çavuş, Ertan Namıkkemaloğlu, İsmet Pekri.”

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Çakıcı, “çözüm, eşitlik, adalet, insan hakları, sivilleşme ve demokratikleşme kavgası veren” TDP’nin yolculuğunun emin adımlarla süreceğini, Mağusa İlçesi’nin de her zamanki gibi bu mücadelede öncü rol oynayacağını söyledi.

Seçilen başkan ve yönetime başarılar dileyen Çakıcı, “TDP’nin yolculuğu çok zordur, ancak, biz inatla ve ısrarla çıkara karşı ilkeyi, yalana karşı doğruyu, rüşvete karşı dürüstlüğü savunmaya devam edeceğiz. Bizim özümüz ve sorumluluğumuz, geçmişimizden aldığımız öğreti de budur” dedi.

TDP’nin kendi döneminde gerilemediğini, ancak seçimlerde beklenen başarının yakalanamadığını belirten Çakıcı, önümüzdeki dönemde birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi, “emek, özveri ve alın teri” konulması halinde başarının mutlaka yakalanacağına inanç belirterek “Bizim birbirimizle kavgaya değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” dedi.

TDP’YE İHTİYAÇ VAR”

Çakıcı konuşmasına şöyle devam etti:

“Seçimlerin ardından UBP döneminde yapılan yanlışlar ve icraatlar devam ediyor. Yeni hükümet de iyi sinyaller vermiyor. İçinde bulunulan süreçte yapılan yanlışları dile getirecek, onlara karşı mücadele edecek yapı TDP’de. CTP-DP hükümette, UBP’nin de onları eleştirecek yüzü yok. O nedenle TDP’nin varlığına ve gücüne bu dönemde her zamankinden fazla ihtiyaç vardır.

Ekonomik paket, faiz mağdurları, sivilleşme-demokratikleşme, işkence olayları, organ mafyasına olanak sağlayacak yasaya karşı gerçek anlamda mücadele eden tek parti TDP. Seçim öncesi verdiği sözleri tutmayan CTP de UBP’nin yolunda gidiyor.”

HÜKÜMET SAMİMİ DAVRANMIYOR”

Hükümetin Kıb–Tek konusunda samimi davranmadığını ve “özerkleştirme” kelimesini telaffuz dahi etmekten korkar hale geldiğini öne süren Çakıcı, “Maaşlarda yaşanan sıkıntı konusunda ise elektriğe yapılacak zamma razı etmeye mi çalışıyorlar diye insan düşünmeden edemiyor” dedi.

15 TRİLYON GİTTİ”

Mehmet Çakıcı, “yıllar önce ve bugünkü parayla yaklaşık 498 TL olan ek mesai ücretini Sayıştay raporlarıyla ortaya çıkararak hesabını soran hükümetin, başka bir meselede bir şirkete 15 Milyon TL’lik alacağını bağışladığını” iddia ederek, bunu traji-komik olarak niteledi.

Çakıcı, “15 trilyonluk stopaj vergisi niye affedildi, buna kimin hakkı var” diye sordu.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, parti olarak Kıbrıs Türk halkının kendi evinin efendisi olması ve kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik yapı oluşturulması mücadelesi verdiklerini söyledi.

Yaşanan maaş sıkıntısına dikkat çeken Özyiğit, “Her ay başında maaş krizi yaşamak istemiyorsak ve Türkiye’ye bağımlı olmaktan kurtulmak istiyorsak kendi ayakları üzerinde duran ekonomik bir yapı oluşturmamız kaçınılmazdır” dedi.

Ülkede bir düzen sorunu olduğunu, düzen kaynaklı çok ciddi sorunlar yaşandığını belirten Özyiğit, sorunların çözümsüzlüğünün temel etkenin ise “irade eksikliği olduğunu” savundu.

Özyiğit, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi halinde, ilkeli ve dik duruşunu sürdüren TDP’nin güçlenerek, Kıbrıs Türk Halkının insanca yaşayabileceği düzeni yaratacağına inanç belirtti.

EMİROĞLULARI

TDP İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Emiroğluları, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür ederek, aldığı görev ve sorumluluğun bilincinde olduğunu söyledi.

TDP’nin yolunun açık olduğunu dile getiren Emiroğluları, “28 Temmuz seçimlerinde istenilen hedefe ulaşılamasa da TDP’nin gücü ve potansiyeli vardır. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olunsun, mücadele ruhu devam etsin” dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlerin önemine dikkat çeken ve Mağusa İlçesi olarak çalışmaların büyük çoğunluğunu bu yönde sürdüreceklerini belirten Emiroğluları, başladıkları örgütlenme çalışmalarını da tamamlamanın öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti.

TDP’nin güçlenmesinin halkın kazanımı olacağını belirten Emiroğluları, “TDP’nin güçlenmesi hakkın, adaletin eşitliğin güçlenmesi demektir “ dedi.   

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.