1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TDP, SPOR ŞURASI'NI PROTESTO ETTİ
TDP, SPOR ŞURASI'NI PROTESTO ETTİ

TDP, SPOR ŞURASI'NI PROTESTO ETTİ

ÖZYİĞİT, SÖZ VERİLMEDİĞİ GEREKÇESİYLE TOPLANTIYI TERK ETTİ

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, muhalefete söz verilmediği gerekçesiyle “XI. Spor Şurası”nı protesto ederek, toplantıdan ayrıldı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Özyiğit, muhalefete söz verilmeyen şurada spor ambargosundan bahseden hükümetin, konuşma hakkı vermeyerek muhalefete ambargo uyguladığını iddia etti.

TDP adına kendisinin katıldığı şurada, muhalefete söz verilmesi için iki kez talepte bulunduğunu, ancak söz verilmediğini ifade eden Özyiğit, “Şurada konuşmasını bitiren Cumhurbaşkanı ve Eğitim Bakanı’na hitaben, ‘Spor ambargosundan söz ediyorsunuz ama, hükümet de muhalefetle ambargo uyguluyor’ diyerek protesto ettiğimi bildirdim ve ayrıldım” dedi. 

Özyiğit, şuraların bir danışma kurulu olduğunu ve belirli zamanlarda düzenlenerek, ülkedeki ve dünyadaki gelişim ve değişimler dikkate alınarak ilgili alanda yeni düzenlemeler yapıldığına işaret etti. Özyiğit, “Bırakın spor şurasında muhalefete söz hakkı verilmemesini, ‘Beden Eğitimi ve Spor’ alanında söz söyleme hakkına sahip öğretmen sendikaları da şuraya davet edilmedi. Bu da kesinlikle çok büyük bir yanlıştır” görüşünü dile getirdi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.