1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TDP TEMEL İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK"
"TDP TEMEL İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK"

"TDP TEMEL İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK"

TDP Parti Meclisi’nin dün akşamki toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

A+A-

Genel seçimler sonucunda oluşan meclis aritmetiğinde 4 partili koalisyonun en iyi alternatif olarak görülüldüğü kaydedilen açıklamada, TDP’nin koalisyon süreci içerisinde bunun bilinci ve sorumluluğunda hareket ettiğini, oluşan sorunları çözme yönünde çaba gösterdiği belirtildi.

TDP açıklamasında, sorunlara çözüm varken bunu yapmak ülkenin daha kötü alternatiflere mahkum edildiği savunularak, bu durum ciddi bir soumsuzluk olarak nitelendirildi.

Hükümetin bozulmasına sebep olduğu iddia edilen arazi kiralama olayından tüm ortakların olduğu gibi kendilerinin de geçtiğimiz hafta haberleri olduğuna işaret edilen TDP açıklamasında, “Konunun TDP için de etik sınırlarının dışında ve kabul edilemez bir adımdır” denildi.

Açıklamada, “Hükümet programında da var olan “söz konusu kendi ortaklarımız olsa dahi” her türlü yolsuzluğun üzerine gidilecektir taahhüdünü gerçekleştirmek yerine, bu durumu bahane ederek hükümetten çekilmek, hem halkımız hem de koalisyon ortakları için açıklamaya muhtaçtır” ifadelerine yer verildi.

“Ekonomik anlamda halkımızın muhtaç olduğu güven ve istikrara rağmen hükümet bozuluyorsa, bu sürece halk iradesi dışında, dış kaynaklı ve demokratik süreçleri ortadan kaldıracak nitelikte müdahaleler olduğu ve bazı partilerin de buna olanak verdiği de bir gerçekliktir” ifadelerinin de yer aldığı açıklamada, TDP’nin temel ilkeleri doğrultusunda siyasal mücadelesini sürdüreceği vurgulandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.