1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP’DEN ‘8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’ MESAJI
TDP’DEN ‘8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’ MESAJI

TDP’DEN ‘8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’ MESAJI

TDP’DEN ‘8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’ MESAJI

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP),  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, kadın bedenini metalaştıran, köleleştiren, ötekileştiren ve şiddeti meşrulaştıran düzen karşısında özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

TDP Yerel Yönetimler ve Sosyal Katılımcılık Sekreteri Pembe Birinci, yayımladığı mesajda, emeğin sömürüsüne karşı, binlerce kadın emekçinin başlatmış olduğu ve bu uğurda can vermiş yüzlerce kadının hak kavgasının, yüz yılı aşkın bir süredir devam ettiğini ve günümüz dünyasında neo-liberal politikaların kadın bedeni ve emeği üzerinde yarattığı yıkım karşısında isyan ederek büyüdüğünü kaydetti. Birinci, mesajında özetle şöyle devam etti:

“Unutulmamalıdır ki, hem adamızda, hem de farklı coğrafyalarda yaşanan kadın cinayetleri, şiddet haberleri ve nefret suçları ile hergün yeni bir güne uyanıyoruz. 2015 yılının daha ikinci ayına kadar Özgecan cinayeti, yine ayni şehirde trans-fobik kişilerce öldüresiye dövülen kardeşimiz ve bu topraklarda iş yerinde, evde ve kamusal mekanlarda şiddetin her türlüsüne maruz kalan sesini duymadığımız, duyamadığımız tüm kadınların sessiz çığlıkları için örgütlü mücadelenin her daim parçası olacağımızı vurgulamak isteriz.

Toplumun gelişim sürecini, yaptığı icraatlar ve geliştirdiği söylemler ile kendi özgün değerlerine döndürme iddiasında bulunan ve Kıbrıs’ın Kuzeyi’nde de, dayatmalara boyun eğen işbirlikçi hükümetler sayesinde aynı yaklaşım içerisinde olan AKP iktidarının ata-erkil yapının yeniden kendini inşa etme sürecine destek olmaktan başka bir şeye hizmet etmediğini de bu vesileyle bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Kadınları korunmaya muhtaç olarak algılayarak, erkek egemen toplum karşısında bir alt kimlik varmış gibi hareket eden ve gelişen dünyada kadının yerini evde konumlandıran tüm siyasal iktidarlara karşı, inadına siyasal, sendikal ve toplumsal mücadelenin her alanında var olduğumuzu ve de olacağımızı da bir kez daha duyurmak istiyoruz.

Özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesi veren tüm yoldaşların haklı mücadelelerini ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ vesilesiyle selamlıyoruz.

Selam olsun bu topraklarda barış tohumları ekmek için emek veren kadınlara, selam olsun sendikalarda kadınların da var olduğunu haykıran yoldaşlara, selam olsun Rojava’nın devrimci kadınlarına, selam olsun hayatın tüm alanlarında emek veren kadınlara. Selam Olsun!”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.