1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ BEBEKLERİ İLE YAŞIYORUZ!
TECAVÜZ BEBEKLERİ İLE YAŞIYORUZ!

TECAVÜZ BEBEKLERİ İLE YAŞIYORUZ!

Kıbrıs'ta pedofili Korkunç Boyutta!

A+A-

 

Cinsel suçların artış gösterdiği ülkemizde özellikle çocuklarımız ciddi tehdit altında bulunuyor. Çocuklara yönelik cinsel suçlarda artış yaşanırken, internetin de büyük tehdit oluşturduğu göze çarpıyor.

Pedofili Korkunç Boyutta

“ÇİZGİ FİLM KARAKTERLİ PROFİL RESMİ İLE”

Son yıllarda kız ve erkek çocuklarının daha çok cinsel tacize uğramaları, ailelerin ve uzmanların endişesine neden oluyor. Çağımızın vazgeçilmez kavramı internet, cinsel suçların en önemlisi kabul edilen pedofilinin artmasını büyük ölçüde tetikliyor. Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel, pedofili konusunda internet tehlikesine dikkati çekerek, “Özellikle sosyal medyada cinsel tacizler, çocuklar açısından çok fazla karşılaştığımız durumlardır” dedi.

“TECAVÜZ BEBEKLERİ İLE YAŞIYORUZ”

Ülkede çocuk tacizleri ve tecavüzleri ile sıklıkla karşılaşıldığını belirten Barış Başel, “Savaş döneminde karşı tarafın kadınlarına sahip olmak da söz konusuydu. Tecavüz bebeklerinden bahsediyoruz. Doğdular ve bizimle birlikte yaşıyorlar. Savaş döneminde tecavüze uğrayan kadınlar var. Biz bunları çok fazla gündeme getirip konuşmayan bir toplumuz. Yaşadığımız travmaları masaya döküp de daha bugüne kadar konuşmadık” diye konuştu.

Son yıllarda kız ve erkek çocuklarının cinsel tacize uğramaları, ailelerin ve uzmanların endişesine neden oluyor. Çağımızın vazgeçilmez kavramı internet, pedofili gibi ağır cinsel suçların artmasını büyük ölçüde tetikliyor. Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel, ülkede çocuk tacizleri ve tecavüzleri ile sıklıkla karşılaşıldığına belirterek, pedofili konusunda internet tehlikesine dikkat çekti ve “Yasal düzenleme olmamasından kaynaklı olarak, internet üzerinden çok ciddi açıklar var. Ülke olarak çocuk pornosunun cenneti bile olabiliriz de farkında değiliz. Çünkü ülkemizde hiçbir kontrol mekanizması yok” dedi.

“ÇOCUKLARA ODAKLI SAPKINLIK”

Yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi 4-11 yaş arası çocuklara cinsel arzu ve istek duyması anlamına da gelen pedofili, dünyada en önemli cinsel suç olarak kabul ediliyor.

Türkçeye, İngilizce ”paedophilia” kelimesinden geçen pedofili sözcüğünün kökeni Yunanca paid (çocuk) ve philia (sapma, düşkünlük) sözcüklerinden oluşur. Daha çok erkek erişkinlerde görülen pedofili nadiren de olsa kadınlarda da görülebilir. Pedofililerde cinsiyet ayrımı olmadığını belirtilerek, bu kişilerin her iki cinse de yönelebileceğinin belirtiliyor.

 

Detay-Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.