1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ DAVASI: KÖTÜ ADAM BANA KÖTÜ ŞEYLER YAPTI
TECAVÜZ DAVASI:  KÖTÜ ADAM BANA KÖTÜ ŞEYLER YAPTI

TECAVÜZ DAVASI: KÖTÜ ADAM BANA KÖTÜ ŞEYLER YAPTI

Aleyhindeki tüm suçlamaları kabul eden 15 yaşındaki İ. E. ile ilgili dava karar için ileri bir tarihe ertelenirken, tecavüze uğrayan küçük kızın polise verdiği ifadedeki sözleri yürekleri sızlattı

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa’nın Kızılbaş bölgesinde 24 Haziran’da 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği ileri sürülen 15 yaşındaki İ. E., dün çıkarıldığı mahkemede savcı Doğa Tokay tarafından 11 ayrı davayla itham edildi ve tüm suçlamaları kabul etti.

İ. E., “Şiddet kullanarak cinsel tecavüz”, “5 yaşındaki çocuğu yasal vasisinden izinsiz kaçırıp, alıkoyma”, “Vahim zarar”, “Cinsel saldırı”, “Cinsel istismar”, “Darp” suçlamaları başta olmak üzere 11 ayrı davayı da kabul etti.

İ. E., dün olağanüstü geniş güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Çocuk Mahkemesi olarak oturum yapan Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzuruna çıkarıldı.

Savcı, olayı detaylarıyla aktardı

Savcı Doğa Tokay’ın olayla ilgili sunduğu olgu ve emareler yürek sızlattı. 5 yaşındaki mağdur çocuğun polise verdiği “Kötü adam yanımıza geldi. Bankta oturuyordu. Gizli yeri olduğunu, saklambaç oynayacağımızı söyledi. Gizli yere gittik, kötü adam, ağzımı ve burnumu kapatıp bana kötü şeyler yaptı” ifadesi de emare olarak sunuldu.

Savcı Tokay, çocuğun olaydan sonra karşılaştığı komşusuna, “Kötü adam bana kötü şeyler yaptı” dediğini ve perişan halde olan çocuğun hastaneye sevk edildiğini mahkemeye aktardı.

Savcı Tokay, 5 yaşındaki çocuğun, halen psikolojik tedavi gördüğüne dikkat çekti.

Tokay, olayla ilgili kamera görüntüleri, olay mahalli fotoğrafları, sanığın itiraf içeren gönüllü ifadesi, DNA raporu, sanığın kemik yaşının 16-17 yaş aralığında olduğuna ilişkin doktor raporu, sanığın cinsel gelişimini tamamlamış olduğuna dair doktor raporu, müşteki çocukla ilgili ruh sağlığının bozulduğu belirtilen doktor raporunu emare olarak sundu.

Savcı Doğa Tokay, evden ve okuldan kaçma huyları olan sanığın, olayla ilgili pişmanlık duygusu olmadığına ilişkin uzmanların hazırladığı raporu mahkemeye emare yaptı.

Tokay, sanıkla ilgili, Sosyal Hizmet uzmanı tarafından hazırlanan ve “Davranış bozukluğunun tedavi edilmesinin gerektiğini” belirtilen raporu da mahkemeye emare olarak sundu.

Tokay, olayla ilgili 21 emare olduğunu mahkemeye aktardı.

İlgen: Mahkeme bir fırsat vermeli

Mahkeme tarafından atanan avukat Mustafa İlgen, sanığın özür dilediğini, işlediği suçlardan dolayı pişman olduğunu ve 15 yaşında üç çocuklu bir ailenin evladı olduğunu belirtti.

İlgen, “Bu sanık Çocuk Mahkemesi’nde yargılanıyor. İşlediği suçlardan dolayı gösterilmesi gereken muamele yetişkinlerden farklı olmalı. Ceza takdir edilirken bu gerçeklik göz önünde tutulmalı. Bu sanık, yasal olarak hapsedilecek bir kimse ancak bu sanığın tedavi edilmesi de gerekli. Sanığın, hayatını devam ettirip, ıslah ve tedavi olmasını sağlayacak bir fırsat verilmesi halinde, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir” dedi.

Sanığın babası tarafından şiddete maruz kaldığını söyleyen İlgen, özetle şunları söyledi:

“Psikolojik etkilerin yansıması sonucu bu suçu işledi. Olayın oluş şekli hiç kuşkusuz çok üzücüdür. 15 yaşındaki bir çocuğun böylesi bir suçu işlemesinin nedenlerine bakılmalıdır. Sosyal tahkikat raporunda sanığın, aile içinde babası tarafından şiddet gördüğü açıktır. Birkaç kez evden kaçmış bir kimsedir. Orta ikinci sınıfı tekrarladı. Okul hayatının ilk dönemlerinde okuma ve yazmayı zor öğrenip, okul hayatına eksi hatıralarla başlamış bir kimsedir. Sanık, mahalle bakkalından birkaç kez bir şeyler aşırmış ve ailesi tarafından bu hareketin yanlışlığı sanığa aktarılmamıştır. Yine raporda, ‘Davranış bozukluğu tedavi edilmeli’ denmiştir. Bu sanık, huzursuz ve kendisine karşı şiddet gösterilen bir ailede yetişmiştir. Bu baskı ortamı bu sonucu doğurdu. Bir gencin, neden suç işlediği değerlendirilmeli ve araştırılmalıdır. Babası tarafından şiddet gören sanık, hayatı ve sosyal ilişkileri öğrendiği çağda bu hareketi içselleştirdi. Bu şiddet içeriği, ithamnamede de görülüyor. Daha bilinçli bir ortamda yetişip, psikolojik destek alsaydı, sanık bugün okul sıralarında arkadaşlarıyla birlikte olacaktı. Babası ilkokul, annesi okula hiç gitmemiş, ekonomik olarak düşük gelir seviyesinde bir aileden geliyor. Suçunu kabul etti, ifade verdi ve özür diledi.”

Savcı: Sanık 15 yaşında genç statüsünde bir kişi

Savcı Doğa Tokay, sanığın 15 yaşında genç statüsünde bir kişi olduğunu belirtip, özellikle sanığın aleyhine getirilen birinci ve ikinci davanın 15 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne işaret etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, davayı, karara bağlanmak üzere ileri bir tarihe erteledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.