1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ DAVASINDA POLİS, TABANCANIN PEŞİNDE
TECAVÜZ DAVASINDA POLİS, TABANCANIN PEŞİNDE

TECAVÜZ DAVASINDA POLİS, TABANCANIN PEŞİNDE

Öz kızına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan O.Y.'nin evinde cinsel gücü artırıcı jel ve kadınlar için kullanılan cinsel istek artırıcı damla bulundu… Polis, aile yakınlarından da Yıldız’ın tabancası olduğunu öğrendi, müştekinin can güvenliği olmadığını

A+A-

Güren TİLKİ

Öz kızına beş yıl boyunca tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan zanlı O.Y., dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Polis, zanlının bir tabancası olduğunu öğrendi ancak henüz tabancayı bulamadı. Polis, zanlının serbest kalması halinde 14 yaşındaki müştekinin can güvenliğinin bulunmadığını söylerken zanlı Osman Yıldız, mahkemeden teminatla serbest kalmak istediğini belirtti.

Mahkeme, zanlı O.Y.'nin üç ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini emretti.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen duruşmada ifade veren Tahkikat Memuru Müfettiş Muavini Hasan Gökyay, olayla ilgili soruşturma kapsamında elde ettiği bilgileri mahkemeye aktardı.

Gökyay, doktor raporunun müştekinin ifadesiyle uyumlu olduğunun tespit edildiğini söyleyerek zanlının evinde yapılan aramada cinsel gücü artırıcı jel ve kadınlar için kullanılan cinsel istek artırıcı damla bulunduğunu söyledi.

Müşteki öğretmenine mesaj attı

Gökyay, zanlının birlikte yaşadığı 14 yaşındaki kızı müşteki N. Y.’yle kendi rızası olmaksızın ve birine söylemesi halinde kendisini öldürmekle tehdit ederek, “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz”, “akraba ile cinsel ilişki”, “çocuğun cinsel istismarı”, “çocuğa cinsel saldırı ve şiddet kullanma tehdidi” suçları kapsamında 18 Nisan’ da tutuklandığını söyledi.

Gökyay, müşteki N. Y. ’nin konuyu rehber öğretmenine mesaj attığını ve okul müdürünün de konuyu polise bildirdiğini belirterek aynı gün konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Evde cinsel gücü artırıcı jel bulundu

Soruşturma kapsamında müştekinin adli tıp ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde muayeneden geçirildiğini ve doktor raporunun müştekinin ifadesiyle uyumlu olduğunun tespit edildiğini açıklayan Gökyay, zanlının evinde yapılan aramada cinsel gücü artırıcı jel ve kadınlar için kullanılan cinsel istek artırıcı damla bulunduğunu söyledi.

Gökyay, zanlının eşinin cep telefonunun data verilerinin incelenmesi çalışmalarının başlatıldığını, zanlı ve müştekinin kan örneklerinin Türkiye’ye gönderildiğini ve akıl sağlığı kontrollerinin de yapıldığını kaydederek, soruşturmanın devam ettiğini, zanlının serbest kalması durumunda soruşturmaya etki etme olasılığı bulunduğunu belirtti.

Gökyay, ayrıca zanlının yakın çevresinden bir tabancası bulunduğuna dair şahadet temin edildiğini, yapılan aramalarda tabancanın henüz bulunmadığını, zanlının serbest kalması halinde müştekinin can güvenliğinin olmadığını söyledi. Gökyay, zanlının yargılanıncaya kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Zanlı, teminatla serbest kalmak istedi

Mahkemede yeminli şahadet veren zanlı Osman Yıldız da, 21 senedir KKTC’de yaşadığını ve 15 yıldır çalışma izni bulunduğunu anlatarak, teminatla serbest kalmak istediğini belirtti.

Zanlı O.Y., Savcı İbrahim Ruso tarafından sorgulanmasının ardından karar için oturuma 10 dakika ara verildi. Mahkeme, zanlı O.Y.'nin üç ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.