1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TECAVÜZ DEĞİL” MİŞ
“TECAVÜZ DEĞİL” MİŞ

“TECAVÜZ DEĞİL” MİŞ

Lapta’da 16 yaşındaki bir kıza tecavüz ettikleri gerekçesi ile

A+A-

Lapta’da 18 Kasım 2012 tarihinde 16 yaşındaki bir kıza tecavüz ettikleri gerekçesi ile yargılanan Nihat Aslan ve Abdurrahman Kurtgöz beraat etti

Girne’ye bağlı Lapta’da 18 Kasım 2012 tarihinde 16 yaşındaki bir kıza tecavüz ettikleri gerekçesi ile yargılanan Nihat Aslan ve Abdurrahman Kurtgöz hakkındaki dava karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar hakkındaki kararı Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyet verdi. Yargıç, her iki sanığı aleyhlerine getirilen davalardan suçsuz bularak beraatlerine karar verdi.

SANIKLARA BERAAT ETTİ

Lapta ’da 18 Kasım 2012 tarihinde Ş.B isimli genç kızı darp edip, ardından tecavüz ettikleri gerekçesi ile tutuklanan ve yargılanmak üzere 29 Kasım 2012 tarihinde cezaevine gönderilen iki sanık dün son kez yargı huzuruna çıktı. “Irza geçme”, “kasti hasar” ve “ciddi darp” suçlarından yargılanan sanıklar hakkında beraat kararı çıktı.Kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu, sanıklar ile Ş.B’nin olaydan bir gün önce buluştuklarını, sanık Nihat Aslan’ın 17 Mayıs’ta Alsancak bölgesinde Ş.B ile rızası ile cinsel ilişkiye girdiğini söylediğini ve sanıkların 18 Mayıs tarihinde de Ş.B ile tekrar bir araya geldiklerini söyledi.

TECAVÜZE KANIT BULUNAMADI

Yargıç, sanıkların 18 Mayıs’ta Lapta’da yarım inşaata iki sanığın Ş.B ile cinsel ilişkiye girdiklerine dair beyan verdiklerini açıkladı. Yargıç, ardından sanık Aslan’ın Ş.B’ye ilişki karşılığı 100 lira verdiğini iddia ettiğini, tüm olguları değerlendirdiklerini belirterek mahkemeye sunulan kanıtlar ışığında olayın tecavüz olduğuna dair yeterli kanıt olmadığına karar verdiklerini açıkladı. Yargıç, her iki sanığı aleyhlerine getirilen davalardan suçsuz bularak beraatlerine karar verdi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.