1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tecavüz mağduru 11 yaşındaki kız doğum yaptı
Tecavüz mağduru 11 yaşındaki kız doğum yaptı

Tecavüz mağduru 11 yaşındaki kız doğum yaptı

Tecavüz mağduru 11 yaşındaki kız doğum yaptı

A+A-

Paraguay'da üvey babasının hamile bıraktığı ve devletin kürtaj olmasına izin vermediği 11 yaşındaki kız çocuğu bugün doğum yaptı.

Başkent Asuncion'da yaşanan olayda sezaryenle doğum yapan tecavüz mağduru 3 kilo ağırlığında sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.

Mayıs ayında basına yansıyan olay ülkede şok etkisi yaratmıştı. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kızın hamile olduğu ortaya çıkmıştı. O dönemde küçük kız 10 yaşındaydı ve 22 haftalık hamileydi.

Hamileliğin anlaşılmasıyla küçük kız ve annesi kürtaj talebinde bulundu ancak yetkililer tarafından bu istek kabul edilmedi. Zira Paraguay'da, kadının hayatına kastedecek olağanüstü bir tehdit durumu dışında kürtaj yasak. İnsan hakları grupları ve Uluslararası Af Örgütü'nün devreye girerek kürtaj hakkı istemesine karşın, ülkenin sağlık bakanı açıklama yaparak, “Çocuğun sağlığının riskte olduğunu gösteren bir şey yok. Bu nedenle hamileliğin sona erdirilmesinden yana değiliz” demişti.

Paraguay polisi küçük kızın annesini ve üvey babasını tutukladı. 15 gün süren bir insan avının ardından tutuklanan 42 yaşındaki Benitez Zarate suçlamaları redderek DNA testi yapılmasını talep ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.