1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ MESELESİ DALLANIP BUDAKLANDI
TECAVÜZ MESELESİ DALLANIP BUDAKLANDI

TECAVÜZ MESELESİ DALLANIP BUDAKLANDI

"Evlilik aşamasında bir ilişkisi olduğunu iddia eden zanlı, bu olay sonrası adının lekelendiğini ve mağdur olduğunu savundu."

A+A-

Ahmet VAMIK

Çatalköy’de 30 Eylül tarihinde 23 yaşındaki bir genç kızı darp edip, daha sonra tecavüz ettiği iddiasıyla 2 Ekim’den beri tutuklu olan 37 yaşındaki Tarık Mart, tutukluluk süresinin dolmasının ardından teminat maksatlı olarak dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Teminat duruşmasına çıkarılan Tarık Mart, duruşmanın ertelenmesi nedeniyle bir gün daha polis nezarethanesinde tutuklu kalacak.

Zanlı avukatının, savcılığın, teminat maksatları bakımından zanlının hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesi talebine itiraz etmesi sonucu gerçekleştirilen teminat duruşması gergin anlara sahne oldu. Zanlı avukatı, agresif tavırları nedeniyle bir çok kez yargıç tarafından uyarılırken, teminat duruşması yeni tanıkların dinlenmesi için bugüne ertelendi.

Tecavüz zanlısı Tarık Mart lehinde “yalancı tanıklık” ve “yalancı tanıklığa teşvik” yapıldığı yönündeki iddialar da teminat duruşmasında sık sık gündeme geldi.

İddiaya göre Tarık Mart, 23 yaşındaki bir kızı ciddi şekilde darp ettikten sonra yatağa taşıyarak tecavüz etmekle suçlanıyor.

Teminat duruşması yapıldı

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Emine Taşkın, Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis çavuşu Ömer Faruk Şengil’i tanık olarak dinletti.

Polis Çavuşu Şengil, verdiği yeminli şahadette, zanlı Tarık Mart’ın “Cinsel tecavüz”, “Cinsel saldırı”, “Vahim zarar” ve “Ciddi darp” meselelerinden methaldar olduğunu belirtti.

Şengil, olayın, 30 Eylül Cumartesi sabaha karşı, 02.30 raddelerinde, zanlının Çatalköy’de bir sitedeki ikametgâhın üst katındaki yatak odasında meydana geldiğini kaydetti.

Zanlının, Girne’de sakin 23 yaşındaki bir kızın, elleri ve kollarını sıkıp darp ettikten sonra yatak odasındaki yatağa taşıyarak rızası olmadan cinsel ilişkide bulunduğunu anlatan Şengil, Tarık Mart’ın, bu şekilde müşteki kızın kızlık zarının yırtılmasına sebep olarak vahim zarara uğrattığı ve cinsel tecavüzde bulunduğunu belirtti.

Şengil, olayın polisin bilgisine gelmesinin ardından zanlı Tarık Mart’ın Girne’de tespit edilerek tutuklandığını ve ilk safhada 3 gün ardından 5 gün süreyle tutukluluk emri alındığını dile getirdi.

“Zanlı serbest kalırsa müştekiye müdahale edebilir”

Zanlının 6 Ekim 2017’de gönüllü bir ifade vererek ifadesinde bir takım tanıklar olduğuna dair bilgi verdiğini belirten Şengil, zanlının gönüllü ifadesi doğrultusunda 10 Ekim Salı günü Girne Kaza Mahkemesi’nde teminat duruşmasına çıkarılan “Yalancı Tanıklık” ve “Yalancı Tanıklığa Teşvik” meselesinde adı geçen tanıklara ulaşıldığını dile getirdi.

Zanlının gönüllü ifadesinin tamamen bir senaryo olduğunu savunan Ömer Faruk Şengil, zanlının amcası, avukatı, Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru ve iki yalancı tanığın içinde bulunduğu düzmece bir senaryo kurulduğunu açıkladı.

Zanlının methaldar olduğu suçların yüz kızartıcı ve müebbet hapis cezası öngören suçlar olduğuna değinen Şengil, “Zanlı polis hücresinde olduğu halde tahkikata bu denli etki edebiliyorsa, serbest kalması halinde tanıklara, emarelere hatta müştekiye müdahale edebilir” şeklinde konuştu. Zanlının aynı zamanda Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı “Kanunsuz Ateşli Silah ve Kanunsuz Patlayıcı Madde Tasarrufu” davaları bulunduğunu belirten Şengil, adil yargılama için zanlının 3 ayı geçmeyecek süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Gergin anlar yaşandı

Zanlı avukatı Süleyman Özsoylular’ın talebe itirazı üzerine ise teminat duruşması gerçekleştirildi. Duruşmada tahkikat memuru polis çavuşu Ömer Faruk Şengil, zanlı avukatı tarafından istintaka tabi tutulurken, zanlı ise hem kendi avukatı hem de Savcı Emine Taşkın tarafından sorgulandı. İstintak sırasında zanlı avukatı ile tahkikat memuru arasında zaman zaman gergin anlar yaşanırken, Yargıç Mesut Mesutoğlu, müdahale ederek uyarılarda bulundu.

Mağdur olduğunu iddia etti

Doğma büyüme Kıbrıs’ta yaşadığını, ailesinin burada olduğunu söyleyen zanlı Tarık Mart, kaçma gibi bir düşüncesi olmadığını iddia etti. Nakdi ve şahsi verilecek her türlü teminatı karşılamaya hazır olduğunu belirten zanlı, kendisinin  “yalancı tanık” meselesiyle bir ilgisi olmadığını, çevresindeki şahısların kendisinin kurtarmak için kendilerince bir çaba içerisine girdiklerini iddia etti. Zanlı, kendisinin olay gecesinde “yalancı tanık” konumundaki Hicran Dağlı ile birlikte olduğunu ve Dağlı’nın geceyi kendisiyle geçirdiğini iddia etti.

Evlilik aşamasında bir ilişkisi olduğunu iddia eden zanlı, bu olay sonrası adının lekelendiğini ve mağdur olduğunu savundu.

12 ayrı ceza davası var

Zanlının serbest kalması halinde yeninden suça karışma ihtimali olduğunu vurgulayan Savcı Emine Taşkın, zanlının 2000 yılından beridir 12 ayrı ceza davasından yargılandığını ve bazı davalardan cezaevinde yattığını kaydetti. Zanlı avukatının iki tanık daha dinletme talebi üzerinde Yargıç Mesut Mesutoğlu, teminat duruşmasını bugüne erteleme kararı aldı.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, teminat duruşmasının ertelenmesi nedeniyle zanlının bir gün süreyle daha polis nezarethanesinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.