1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ SUÇLAMASINI KABUL ETMEDİ
TECAVÜZ SUÇLAMASINI KABUL ETMEDİ

TECAVÜZ SUÇLAMASINI KABUL ETMEDİ

Kumyalı köyünde eski eşinin akrabası olan 30 yaşındaki K.Ö'ye tecavüz ettiği iddia edilen 33 yaşındaki Hüseyin Sesli tutuklandı.

A+A-

Ahmet İLKTAÇ

Kumyalı köyünde eski eşinin akrabası olan 30 yaşındaki K.Ö'ye tecavüz ettiği iddia edilen 33 yaşındaki Hüseyin Sesli tutuklandı. Olayın, Hüseyin Sesli'nin evinde önceki gün sabah saat 05.30'da baygınlık geçiren K.Ö'nün çağrılan ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne götürülmesi ve hastanede görevli polise durumu anlatması üzerine ortaya çıktığı bildirildi. Bölgede büyük şaşkınlık yaratan olayla ilgili olarak Ziyamet polisi zanlı Hüseyin Sesli'yi dün İskele'de mahkeme huzuruna çıkararak aleyhine 1 gün tutukluluk emri aldı.

 Polis meselenin çok ciddi olduğunu ve zanlının verdiği gönüllü ifadedeki iddiaları araştıracaklarını bildirdi. Zanlının suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Cenkay İnan huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında iddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Serhan Bundak, Ziyamet Polis Karakolu'nda görevli polis müfettiş muavini Ömer Sakırı tanık olarak dinletti. Tanık polis, 9 Mart 2016 tarihinde Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde görevli polis tarafından bir ırza geçme vakası olduğu bilgisini aldıklarını söyledi.

Polis müfettiş muavini, bu bilgi ışığında Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde olan müşteki K.O., ile görüştüklerini kaydetti. K.O'den yaptıkları soruşturma neticesinde 9 Mart tarihinde saat 05.30'da zanlı Hüseyin Sesli'nin ikametgâhında kendisine yönelik ırza geçme yönünde bir suç işlediğini beyan edip şikayette bulunduğunu anlatan tanık polis, müştekinin aynı gün doktor kontrolünden geçirildiğini ve esvapları, kanı ve yine üzerindeki kıyafetlerin emare alındığını açıkladı. Ömer Salar, zanlı Hüseyin Sesli'nin de olay esnafında giydiği tüm kıyafetlerinin ve kan örneklerinin emare olarak alındığını söyledi. Olay yerinden de birçok emare alındığını kaydeden Sakır, alman tüm emarelerin kısa sürede Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini bildirdi. Zanlının bir gönüllü ifade verdiğini ve bu ifadesinde bazı iddialarının mevcut olduğunu anlatan Sakır, meselenin çok ciddi olduğunu, alınması gereken ifadeler olduğunu ve zanlının iddialarının araştırılması gerektiğini açıkladı. Müfettiş muavini Ömer Sakır, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi adına zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Serhan Bundak talep edilen süreyi 1 gün ile sınırlandırdı. Yargıç Cenkay İnan, zanlının soruşturma maksatlı 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.