1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ VE CİNSEL TACİZDEN YARGILAN İKİ GENCE
TECAVÜZ VE CİNSEL TACİZDEN YARGILAN İKİ GENCE

TECAVÜZ VE CİNSEL TACİZDEN YARGILAN İKİ GENCE

Tecavüz ve cinsel tacizden yargılan iki gence 'ibreet verici ' bir ceza verildi.

A+A-

Hasan ÇAĞDA

Gime'de, geçtiğimiz yıl 15 yaşındakı bir kız çocuğuna tecavüz ettikleri gerekçesiyle yargılanan 18 ve 19 yaşındaki iki genç, beşer yıl hapse mahkum oldu. Girne'de 2014 yılı nisan ayında Turizm Parkının yanındaki boş ve terk edilmiş binada meydanâ gelen tecavüz ve cinsel taciz olayıyla ilgili olarak Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nin suçlu bulduğu İ.A. ve A.M.S., 5`er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tecavüze uğrayan F.E.Y.'nin 15 yaşında, sanıkların ise olayın olduğu tarihte 17 ve 18 yaşlarında olması sebebiyle bir süreden beri devam eden duruşmalar kapalı oturum şeklinde gerçekleştirildi. Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeller ve Yargıç Mesut Mesutoğlu'ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ile sanık avukatları hazır bulundu.

Başkan Peri Hakkı tarafından okunan kararda sanıklar İ.A. ve A.M.S.'nin tecavüz ve cinsel taciz suçlarından suçlu bulunup mahkum edildikleri kaydedildi. Hakkı, son yıllarda artış gösteren bu tür suçlar karşısında ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.