1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ ZANLISI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
TECAVÜZ ZANLISI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

TECAVÜZ ZANLISI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

“Cinsel tecavüz” ve “Özel hayatın gizliliğine aykırı hareket”

A+A-

Otel odasında alkolden sızan kadın ile rızası dışında cinsel ilişkiye girmek ve bu anı cep telefonuna kaydetmekle suçlanan Aykut Dönmez, yargılanıncaya kadar cezaevinde kalacak

Ahmet VAMIK

Girne’de, 7 Eylül 2017 tarihinde, aynı odada kaldığı kadının alkolden sızmasının ardından kadınla rızası dışında cinsel ilişkiye girdiği ve bu anı cep telefonuna kaydettiği belirtilen Aykut Dönmez isimli zanlı, yargılamadan kaçmaması için hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Kadının şikâyetinin ardından tutuklanan ve hakkında başlatılan polis soruşturması tamamlanan Aykut Dönmez dün teminata bağlanılmak üzere Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazan Aksun’un huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Mustafa Atakara, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis çavuşu Üzeyir Kürşat Koçer’i tanık olarak dinletti.

Zanlı Aykut Dönmez’in “Cinsel tecavüz” ve “Özel hayatın gizliliğine aykırı hareket” suçlarından methaldar olduğunu belirten Koçer, olayın Girne’de faaliyet gösteren bir otelin odasında 7 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştiğini ifade ederek zanlı Aykut Dönmez’in, aşırı alkol aldığı için sızan kadınla, rızası olmadan cinsel ilişkiye girdiğini ve bu anı cep telefonuyla görüntüleyerek kayıt altına aldığını söyledi.

Müşteki kadının polise şikâyetçi olmasının ardından, zanlının mahkeme emriyle tutuklandığını kaydeden Koçer, cep telefonunda yapılan teknik incelemenin ardından, olay anının kaydedildiğini tespit ettiklerini belirtti.

Zanlı ile ilgili yürütülen tahkikatın tamamlandığını ve müştekinin şikâyetini kesinlikle geri çekmediğini belirten Koçer, alınan DNA örneklerinin Türkiye’ye gönderildiğini ve ilgili raporların gelmesinin uzun bir süre istediğini dile getirdi.

Zanlının methaldar olduğu suçların müebbet hapis cezası öngören ve toplumda infial yaratan suçlar arasında olduğunu vurgulayan savcı Mustafa Atakara, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Yargıç Hazan Aksun, zanlının yargılanmaktan kaçmasını engellemek amacıyla 3 ayı geçmeyecek süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.