1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TECAVÜZE UĞRAYIP ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ! FLAŞ GELİŞME
TECAVÜZE UĞRAYIP ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ! FLAŞ GELİŞME

TECAVÜZE UĞRAYIP ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ! FLAŞ GELİŞME

Tecavüze uğrayıp öldürülmüştü! Flaş gelişme

A+A-

Müzisyen Değer Deniz’in ‘ölü muayenesi’ için çağrılan iki doktorun olay yerine gitmedikleri ortaya çıktı. Doktorların 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede 5 Mayıs’ta öldürülen Değer Deniz’in cesedinin bulunmasının ardından yaşananlar şöyle anlatıldı: “Nöbetçi savcı 21.00 sıralarında olay yerine geldi. Ölü muayene işleminin gerçekleştirilebilmesi için nöbetçi doktor C. Y. cep telefonundan arandı. Ancak doktorun telefonu kapalıydı. Bunun üzerine diğer nöbetçi doktor E.K. arandı. Ancak E.K. da ‘Pendik’teyim gelemem’ dedi. Sonrasında ise tüm aranmalara rağmen telefonunu açmadı. Bu nedenle ceset üzerinde ‘ölü muayene işlemi’ yapılamadı.
 
‘Telefon çekmiyordu’
 
Şüpheli doktor C.Y. ifadesinde, telefonunun kasıtlı olarak kapatmadığını, evinin bir odasında cep telefonunun çekmediğini telefonu bu odaya da koymuş olabileceğini ya da şarjının bitmiş olabileceğini savundu.
 
‘Yeğenim rahatsızdı’
 
Şüpheli doktor E. K. ise, olay tarihinde yeğeni rahatsız olduğu için Pendik’te olduğunu söyledi. Telefonla bir polis memurunun aradığını ve nöbetçi doktora ulaşamadıkları için kendisini olay yerine çağırdıklarını anlatan doktor, ‘müsait’ olmadığını söyleyerek ‘nöbetçi doktorun evini kontrol edin’ dediğini belirtti.
 
‘Görevlerini kötüye kullandılar’
 
İddianamede, suç tarihinde iki doktorunda nöbetçi olmalarına rağmen telefonla yapılan çağrılara cevap vermeyerek ve hatta şüpheli E.K.’nin çağrı ve davetten bilgisi olmasına rağmen görev gereklerine aykırı şekilde hareket ettiği vurgulandı. İki doktorun da göreve gitmeyerek ölü muayene işleminin yapılmamasına neden olmak suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları iddia edildi. Savcılık iki doktor hakkında  “Görevi kötüye kullanmak” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istedi.
 
Delillerin eksik toplanmasına neden olur
 
İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan: “Olay yerinde bir cinayet şüphesi varsa eğer olay yerine adli tıp uzmanı ya da doktor gitmeli. Doktor savcının gözetiminde ve denetiminde ön muayene incelemesini yapar. Burada bir ceset var. Vücut incelenerek delillerin ortamla ilişkisine bakılacak. Olay yerindeki vücuda ait parça ve deliller aranacak. Bunun için olay yerine doktor götürmek zorunludur. Ölü üzerinde ilk muayene çok önemlidir. Doktorların olay yerine gitmemesi bunun neticesinde cesedin hastaneye götürülmesi delillerin eksik toplanmasına neden olmuş olabilir.”
 
Katili hapiste
 
Değer Deniz’in evine pencereden giren ve tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren C.M. hakkında “kasten adam öldürme, cinsel saldırı ve yağma” suçlarından 29 yıla kadar hapis istemiyle Çocuk Mahkemesi’nde dava açıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.