1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZE YARDIMA 2 YIL HAPİS!
TECAVÜZE YARDIMA 2 YIL HAPİS!

TECAVÜZE YARDIMA 2 YIL HAPİS!

Eşcinsel şahsa tecavüze yardım etti, hapis cezasına olay çıkardı!

A+A-

Arkadaşı eşcinsel bir şahsa tecavüz ederken gözcülük yapan ve söz konusu şahsın tehditle parasını gasp eden Atakan Demirtaş, 2 yıl hapse mahkum edilince olay çıkardı

Suna ERDEN

Arkadaşı eşcinsel bir şahsa tecavüz ederken gözcülük yapan ve söz konusu şahsın tehditle parasını gasp eden Atakan Demirtaş, 2 yıl hapse mahkum edilince olay çıkardı

Kanlıköy’de Mart 2017 tarihinde meydana gelen olayda bir eşcinsel paylaşım sitesinde tanıştığı 23 yaşındaki Ö.Y.H isimli erkek şahsa tecavüz ettiği öne sürülen Murat Buhur’a yardım ettiği, Ö.Y.H’yi darp edip, zorla borç senedi imzalattığı belirtilen Atakan Demirtaş hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Cinsel dokunulmazlığı ihlal” ve “Soygun” suçlarından yargılanan sanık, 2 yıl hapse mahkum edildi. Kararın ardından cezaevine gitmek üzere polis aracına götürülmek istenen Atakan Demirtaş, fotoğraflarının çekilmesine tepki gösterdi. Krize giren ve koridorlarda bağıran Demirtaş’ı görevli polisler sakinleştirdi.

BIÇAK TEHDİDİ İLE SENET İMZALATILDI

Başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyetin oy birliği ile verdiği kararı yargıç Murat Soytaç açıkladı. Soytaç, sanık Atakan Demirtaş’ın “Cinsel dokunulmazlığı ihlal” ve “Soygun” suçlarından yargılandığını belirtti. Yargıç Murat Soytaç, olayın Mart ayında Kanlıköy’de meydana geldiğini belirterek Murat Buhur ve Ö.Y.H.’nin önceden telefonda mesajlaşarak Lefkoşa’da bir alışveriş merkezi önünde buluştuklarını, sanık Atakan Demirtaş’ın ise aracın arka koltuğuna saklandığını kaydetti. Buhur ve Ö.Y.H’nin para konusunda anlaşamadıkları için arabada tartışmaya başladıklarını kaydeden Soytaç, aracın arka koltuğunda saklanan Atakan Demirtaş’ın Ö.Y.H.’nin sırtını yumrukladıktan sonra zorla alıkoyarak Kanlıköy’e kaçırdıklarını ifade etti. Ö.Y.H’nin sorgusunda sanıklar tarafından şiddet tehdidi ile kaçırıldığını söylediğini kaydeden Yargıç Murat Soytaç, sanıkların bıçak tehdidi ile Ö.Y.H.’ye borç senedi imzalattıklarını belirtti.

GÖZCÜLÜK YAPTI

Yargıç, Murat Buhur’un aracı içinde şiddet tehdidi ile Ö.Y.H. ile zorla ilişkiye girdiğini, Atakan Demirtaş’ın ise araç dışında gözcülük yaptığını söyledi. Soytaç, işlenen suçların kamuda yarattığı infiale dikkati çekerek, “Cinsel dokunulmazlığı ihlal ve zorla alıkoyma” suçunun 10 yıla kadar hapisliği, “Soygun” suçunun ise ömür boyu hapis öngördüğünü kaydetti. Ülkede cinsel saldırı suçlarının giderek yaygınlaştığını, bu tür suçlara kamu menfaati gereği caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesi gerektiğine vurgu yapan Soytaç, sanıklar Buhur ve Demirtaş’ın suçları zincirleme bir şekilde işlediğini kaydetti. Artış gösteren cinsel suçların toplum nazarında tiksindirici suçlar olduğunu ifade eden Yargıç, Demirtaş’ın olaydaki eyleminin gözcülük yapmak olduğunu belirtti. Sanık Demirtaş’ın suçlardaki rolünün kısıtlı olduğunu kaydeden Soytaç, bu unsurların caydırıcı cezalar verilmesine engel olmayacağının altını çizerek, Demirtaş’ı lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdikten sonra işlemiş olduğu suçlardan ötürü 2 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

KRİZ GEÇİRDİ

Kararın ardından cezaevine gitmek üzere polis aracına götürülmek istenen Atakan Demirtaş, fotoğraflarının çekilmesine tepki gösterdi. Krize giren ve koridorlarda bağıran Demirtaş’ı görevli polisler sakinleştirdi. Bu arada aleyhine getirilen davaları kabul etmeyen sanık Murat Buhur’un davası devam ediyor.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.