1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TECRÜBELERİMİ ÜLKE YÖNETİMİNE TAŞIMAK İSTİYORUM..."
"TECRÜBELERİMİ ÜLKE YÖNETİMİNE TAŞIMAK İSTİYORUM..."

"TECRÜBELERİMİ ÜLKE YÖNETİMİNE TAŞIMAK İSTİYORUM..."

"TECRÜBELERİMİ ÜLKE YÖNETİMİNE TAŞIMAK İSTİYORUM..."

A+A-

ÖZERSAY: “FARKLI KONULARDAKİ TECRÜBEMİ YENİ VE GENÇ NESLİN TEMSİLCİSİ OLARAK ÜLKE YÖNETİMİNE TAŞIMAK İSTİYORUM”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, farklı konulardaki tecrübesini yeni ve genç neslin temsilcisi olarak ülke yönetimine taşımak istediğini vurguladı.

Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre  bir televizyon programına katılan Kudret Özersay, “Gerek dış ilişkilerde temsiliyet, gerek müzakereler bağlamında görüşmecilik, gerekse içeride yolsuzluklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelede sahip olduğum tecrübeyi 42 yaşına gelmiş birisi olarak ülkemin geleceği için kullanmak istiyorum” dedi.

Özersay, yeni yetişen neslin bir temsilcisi olarak,  ülkeyi yeni ve çağdaş bir vizyonla daha iyi  bir noktaya taşıyabileceğine inandığı için aday olduğunu  kaydetti.

Özersay, “Cumhurbaşkanı olacak kişi, önce milletvekili sonra bakan sonra da cumhurbaşkanı olacak diye bir kural yok. Siyasetin içinde yoğrulan kişilerin ülke içindeki sistemden ağırlıklı olarak çok da temiz kalamadığını herkes bilmektedir. Yozlaşmış siyasetin bir parçası olmadan, doğrudan doğruya devlet başkanlığı, cumhurbaşkanlığı görevinde böyle bir vizyonu hayata geçirmek, yani  temiz siyaset temiz toplum ve kendi irademize dayalı bir gelecek vizyonu ile cumhurbaşkanlığına aday olmak, özellikle diplomasi alanından gelen birisi açısından olağan bir şeydir” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı’nın, Kıbrıs müzakereleri bağlamında Türk tarafını temsil etme yetkisine sahip asıl kişi olduğunu,  Kıbrıs konusuyla ilgili Kıbrıs Türkünü temsil etmenin uluslararası alanda Kıbrıslı Türkleri temsil etmek anlamına geldiğini belirten Özersay, “Bu açıdan baktığımız zaman uluslararası alanda Kıbrıslı Türkleri temsil etme misyonunu geçmişte de yerine getirmiş, bu konularda deneyim sahibi birisiyim” dedi.

Özersay, siyasetin dışında olduğunun söylenemeyeceğini, her üç cumhurbaşkanı ile birlikte çalıştığı dönem içerisinde cumhurbaşkanlığı görevinin nasıl yerine getirildiğini ya da getirilmediğini yakından gözlemlediğini ve ciddi bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi.

KTFF’nin KOP sürecine de değinen  Özersay, Kıbrıs Türk tarafının kendi kurumlarını ezdirmemesi gerektiğini belirti.

Özersay,  “Kıbrıs Türk tarafı olarak eğer  kendi irademize dayalı bir gelecek istiyorsak gerek temsiliyet açısından gerek kararlara katılma ve gerekse kurumların devre dışı kalmaması açısından ciddi bir hassasiyet göstermemiz lazımdır. Bu hassasiyeti  Türkiye Futbol Federasyonu ile kurulan ilişkide, TFF yetkilileri  Kıbrıs’a geldiğinde bizim KTFF’nin yetkilerini göz ardı ettiğinde verdiğimiz tepkileri ya da Türkiye ile olan ilişkilerin niteliğine gösterdiğimiz hassasiyeti, Rum tarafı ile olan ilişkilerde yapılacak işbirliğinde de göstermemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

Özersay, kurumların by-pas edilmesi durumunda içte hassasiyet gösterilmesi gerektiğini,  futbolda ve genelde sporda son günlerde ciddi bir sıkıntı yaşandığının altını çizdi.

KOP ile KTFF arasında kurulacak ilişkide açıklığa kavuşturması gereken bir sürü soru olduğunu kaydeden Özersay, “nasıl olursa olsun” diye hareket edilemeyeceğini kaydetti.

KTFF’nin Kıbrıslı Türklerin bir kurumu olduğunu söyleyen Özersay, KOP ile kurulacak ilişkinin niteliğine dikkat çekti.

TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.