1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TEDAVİM MÜMKÜN DEĞİL BENİ ÖLDÜRÜN...
TEDAVİM MÜMKÜN DEĞİL BENİ ÖLDÜRÜN...

TEDAVİM MÜMKÜN DEĞİL BENİ ÖLDÜRÜN...

TEDAVİM MÜMKÜN DEĞİL BENİ ÖLDÜRÜN...

A+A-

Belçika'da çok sayıda tecavüz ve adam öldürmekten mahkum 51 yaşındaki Frank Van Den Bleeken'in ötanazi talebi kabul edildi.

BELÇİKA'da 30 yıldan beri cezaevinde yatan mahkumun ötanazi isteği kabul edildi. Çok sayıda tecavüz ve adam öldürmekten mahkum 51 yaşındaki Frank Van Den Bleeken, kendisinin toplum için çok tehlikeli olduğunu, tedavisinin bir sonuç veremeyeceğini ve normal bir kişi olarak da yaşamasının mümkün olmadığını belirterek Belçika makamlarına başvurdu.

Geçen yıl ötanazi isteği için başvuran 51 yaşındaki Bleeken'in talebi geçtiğimiz yıl Eylül ayında kabul edildi. 20 yaşından beri cezaevinde yatan Bleeken'in ölmek için yaptığı yardım talebinin 11 Ocak'ta yerine getirilmesi planlanıyor.

Bleeken'e ölmesi için yattığı Brugge Cezaevinde yardım edilecek. Belçika yasaları belli koşullar altında ötanazi talebini kabul ediyor ve ölmek isteyen kişilere yardım ediliyor.

Edinilen bilgiye göre tıpkı Bleeken gibi 15 hükümlünün daha ötanazi için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Başvuru sahiplerinin demir parmaklıklar arkasında yaşamaktansa ölmek istediklerini belirttiği kaydedildi. Ölmek için yardım isteyen kişilerin talebi doktorlardan oluşan bir heyet tarafından incelenip karara bağlanılıyor. 

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.