1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEDAVİSİ GECİKİRSE KONUŞAMAYACAK!
TEDAVİSİ GECİKİRSE KONUŞAMAYACAK!

TEDAVİSİ GECİKİRSE KONUŞAMAYACAK!

Henüz 4 yaşında...

A+A-

Otizm başlangıcı olan minik Suden ve ailesi zor durumda, kalacak yerleri olmadığı gibi küçük Suden’in tedavisi de aksıyor. Suden devletinden yardım bekliyor.

4 yaşındaki minik Suden henüz konuşamıyor, otizm başlangıcı var ve olanaksızlıklar minik Suden ve ailesinin zor durumda bırakıyor. Ailenin hem kalacak bir evleri yok hem de minik Suden’in tedavisini sürdürecek olanakları.

AİLE ZOR DURUMDA

Baba İsmail Saygılı, KKTC vatandaşı, iyi bir marangoz ve inşaat işlerinde çalışıyor. Ancak sürekli bir işi olmadığından eline düzenli bir para geçmiyor. Anne Bahar Saygılı da gözünden engelli, bir gözünü kaybetmiş, diğer gözü de tedavi görmezse ileride onu da kaybedecek. Türkiye’ye gözü için tedaviye gidiyor ara sıra ancak aldığı sosyal yardım parası tedavisine bile yetmiyor.

TEDAVİ GÖRMESİ ŞART

Çocukları minik Suden 2 yaşında gelip konuşamayınca doktora götürmüşler ve otizm başlangıcı olduğunu tedavi görmesi gerektiğini öğrenmişler. Minik Suden’e de cüzi bir sosyal yardım parası bağlanmış ancak bu da minik Suden’in tedavisi için yeterli değil. Haftada iki gün Girne Karakum da bulunan rehabilitasyon merkezine gidiyor minik Sude.

HAYIRSEVER BİR İŞADAMI

Saygılı Ailesi’nin en büyük problemi kalacak bir göz odalarının olmaması. Hayırsever bir iş adamı tamiratı devam eden bir turistik yerde geçici olarak ikametlerini sağlıyor ancak o da bir iki haftaya kadar sona erecek. Kaldıkları yer de tamiratı devam eden bir inşaatta olduğundan minik Suden ve ailesi için hiç de hijyenik olmayan şartlarda bir yer. Aile bu durumda Suden’in başka bir hastalığa yakalanmasından korkuyor. Ailenin kalacak bir yeri olmaması anne ve babayı da derin, derin düşündürüyor.

KARŞIYAKA’DAKİ YERİ TAHSİS EDİN

Baba İsmail Saygılı bir sene önce Vakıflar İdaresi’ne başvurarak kendilerine iyi kötü kalacak bir yer tahsis edilmesi için dilekçe vermiş. Ancak ondan da bir sonuç yok şu ana kadar. Karşıyaka Köyü içerisinde devlete ait bir yerin müsait olduğunu öğrenen baba İsmail Saygılı, orasının kendilerine tahsis edilmesi için temasa geçmiş ve devletten cevap bekliyor.

HADİ KKTC DEVLETİ

Aileyi önümüzdeki günlerde zor zamanlar bekliyor, en önemlisi mink Suden’in tedavisi ve başlarını sokacak bir göz oda. Eğer minik Suden’in tedavisi devam etmezse, gelecekte konuşma olanağı da yok olacak. Doktorlar, minik Suden’in tedavisinin aksatılmadan devam etmesini zorunlu koşarken, Saygılı Ailesi yaşadıkları bu zor durumdan kurtulmanın çaresini arıyor ve devletinden yardım bekliyor.

Kıbrıs Medyatör

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.