1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEDİRGİNLİK YARATTILAR!
TEDİRGİNLİK YARATTILAR!

TEDİRGİNLİK YARATTILAR!

Bölgede bulunan kamera kayıtları incelendi;

A+A-

 

Girne Kordonboyu’nda 29 Ocak tarihinde sabaha karşı 04.00 sıralarında birçok iş yerinin çamlarını kırıp çevreye zarar verdikleri gerekçesiyle polis tarafından tutuklanan 4 kişi dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri 4 gün daha uzatıldı.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Polis mahkemede yaptığı açıklamada bölgede yapılan ilk tespitlere göre 13 bin TL hasar meydana geldiğini ve incelemeler sonucunda hasarın daha da artabileceğini kaydetti.

Girne Kordonboyu’nda birçok işyerinin camlarına, bölgedeki korkuluklara ve teknelere zarar verdikleri gerekçesiyle polis tarafından tutuklanan Filistinli 19 yaşındaki Muhammed Fayez Abutaha, Muhammed K.H.O Sahawqia, Yaser F. Alwaheidi ve Mouhammed Erad Alnahabin, dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Polis Memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Muhammed Fayez Abutaha, Muhammed K.H.O Sahawqia, Yaser F. Alwaheidi ve Mouhammed Erad Alnahabin’in 29 Ocak tarihinde Girne’de meydana gelen kasti hasar suçuyla ilgili methaldar olduklarını söyledi.

Zanlıların söz konusu tarihte sabaha karşı 04.00 sıralarında 20 Temmuz Kordonboyu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren birçok iş yerinin camlarını kırdığını, birçok aydınlatma lambalarına ve korkulukları kırdıklarını ve limanda bağlı bulunan birçok tekneye zarar verdiklerini ifade eden Polis Memuru Özmüezzin, zanlıların bölgede bulunan kamera kayıtlarından tespit edildiklerini açıkladı.

Özmüezzin, Zanlı Muhammed Fayez Abutaha’nın 29 Ocak tarihinde Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını, diğer zanlıların ise 30 Ocak tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek derdest emri gereği gözaltına alındıklarını kaydetti. Özmüezzin, yaşanan olayın çevrede tedirginliğe ve ülkede infiale neden olduğunu kaydetti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturma kapsamında ilk etapta bölgede yapılan hasar tespit çalışmalarında 14 bin TL’lik zarar meydana geldiğini tespit ettiklerini ifade eden Msutafa Özmüezzin, alınacak ifadeler doğrultusunda hasarın daha da artabileceğine dikkat çekti.

Bölgede bulunan kamera kayıtlarının incelendiğini ve olaya karışan iki kişinin daha kayıtlarda görüldüğünü ancak halen tespit edilemediklerini ifade eden polis, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından tüm zanlıların da 4 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi maksadıyla tüm zanlıların 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.