1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TEHDİT MESAJI ATMASIN DİYE ALDIK”
“TEHDİT MESAJI ATMASIN DİYE ALDIK”

“TEHDİT MESAJI ATMASIN DİYE ALDIK”

“Tehdit mesajı atmasın diye aldık”

A+A-

Aziz Azizoğlu, Ali Azizoğlu ve İbrahim Beken aralarında husumet bulunan Rıdvan Çakmak’ı darp edip telefonunu alarak, soygun suçu işledikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Emine UYSAL

Lefkoşa’da Ercan Havaalanı kavşağında, zanlılar Aziz Azizoğlu, Ali Azizoğlu ve İbrahim Beken aralarında husumet bulunan Rıdvan Çakmak’ı darp edip telefonunu alarak, soygun suçu işledikleri gerekçesiyle tutuklandı.

“Soygun” ve “Darp” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar Aziz Azizoğlu (E-29), Ali Azizoğlu (E-33) ve İbrahim Beken (E-37) dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı İlhan Damdelen, Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Ömer Can’ı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Can, 18 Haziran 2016 tarihinde, saat 10.30 sıralarında Ercan Hava Alanı kavşağı eski Lefkoşa Anayolu içerisinde zanlıların, akrabalarından ayrılmadığı ve para istediği gerekçesiyle, Rıdvan Çakmak’ı çıkan tartışma sonucu ciddi bir şekilde darp edip tasarrufunda bulundurduğu bir adet telefonunu alarak, soygun suçunu işlemekle methaldar olduklarını anlattı.

Zanlıların aynı gün Ercan Devlet Havaalanı’nda tespit edildiğini söyleyen Can, konu telefonun zanlı Aziz Azizoğlu’nun tasarrufunda bulunduğunu kaydetti.

Can, gönüllü ifade veren zanlıların ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 “Ondan daha zenginim, telefonuna ihtiyacım yok”

Mahkemede söz alan zanlı Aziz Azizoğlu, konu şahsı darp ettiklerini kabul etti. Azizoğlu, “Telefonu çalmadım sadece bu şahıs tüm aileme küfür, hakaret ve tehdit içerikli mesajlar atıyor. Bunu engellemek istedim. Ondan sakınmak için telefonunu aldım. Olay böyle gelişti. Çok pişmanım” dedi.

Zanlılar tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, soygun suçunun kamu düzenini bozan suç türlerinden olduğuna işaret edip, zanlıların soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için üç gün poliste tutuklu kalmalarını ayrıca tehdit mesajlarıyla ilgili beyanları doğrultusunda tahkikat başlatılmasına emir verdi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.