1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEHLİKE BÜYÜK!
TEHLİKE BÜYÜK!

TEHLİKE BÜYÜK!

Tehlike büyük;

A+A-

Lefkoşa’nın tarihi Surlariçi Bölgesi’ndeki terk edilmiş evler bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Oturulmaya elverişli olmadığından dolayı Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından mühürlenen bakımsız evlerde oluşan derin çatlaklar, bölge sakinleri için tehlike yaratıyor. Yıkılmak üzere olan evlerden asfalta dökülen duvar parçalarının bölgede oluşturduğu görüntü kirliliğinin yanı sıra her an çökmeye hazır olan duvarlar, ölüme adeta davetiye çıkarıyor.

Tarihi binalar bakımsız

Surlariçi Bölgesi’nde bulunan ve tarihi nitelikteki pek çok evin, bakımsızlık nedeniyle çökmesi ise an meselesi… Bölgede bulunan tarihi binaların bazıları tamamen çökerken, bazıları ise zorlukla ayakta duruyor. Bazı binalar ise LTB tarafından “tehlikeli bina” tabelası asılarak mühürlendiği halde, içinde oturulduğu yetmiyormuş gibi, kiraya da veriliyor. Öte yandan bazı bakımsız evlerin ise yıkıldığı göze çarpıyor.

Turizm olumsuz etkileniyor
Tarihi dokusu ve otantik görünümü ile Lefkoşa Surlariçi bölgesi, turistlerin akınına uğruyor ama bölgeye ziyarete gelen turistler, bakımsızlık nedeniyle belli bir yerden sonra bölgenin tamamını gezemiyor. Yetkililerin ilgisizliği nedeniyle bakımsız kalan bölgeye her geçen gün ziyaretçilerinin azalması, Surlariçi bölgesindeki turizmi de olumsuz etkiliyor.
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.