1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEHLİKE SAÇMAYA DEVAM EDİYOR
TEHLİKE SAÇMAYA DEVAM EDİYOR

TEHLİKE SAÇMAYA DEVAM EDİYOR

Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan birçok ev göçme tehlikesi ile karşı karşıyayken, bu evlerden bir tanesi sonunda yıkıldı

A+A-

Lefkoşa Surlariçi bölgesinde, önünden hergün onlarca insanın geçtiği harabeye dönmüş bazı eski binalar hem çevre hem de can güvenliği açısından tehlike saçıyor. Her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan bu yapılar insan hayatını da tehdit ediyor. Duvarları çatlamış iki katlı kerpiç evler, geliş gidişlerde kullanılan yolun kenarında olduğu için risk taşıyor. İşte o evlerden biri olan özel şahsa ait iki katlı terk edilmiş bina Pazar sabahı aniden yıkıldı.

EVLER PATIR,PATIR DÖKÜLÜYOR

Surlariçi bölgesi, Alpaslan sokakta yıkılan evin yanında, arkasında, önünde sağında ve solunda aileler yaşıyor. Çöken iki katlı evin tek kalan duvarı ise tehlike saçmaya devam ediyor. Yola bakan çökmeye yüz tutmuş duvar, bölge halkının ve çocukların her gün geçtiği yola bakıyor. Star Kıbrıs’a konuşan mahalle sakinleri, tehlike saçan binanın kalan kısmının belediye tarafından biran önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

NİYAZİ DİKMEN, “EN KISA SÜREDE BU SORUN ÇÖZÜLMELİ”

Akkavuk mahallesi Muhtarı Niyazi Dikmen, Pazar sabah saat 10.00 sıralarında binanın çöktüğünü belirterek şöyle dedi; “İki katlı bu ev özel bir şahsa ait ve terk edilmiştir. Daha önce bu binanın bir kısmı yıkılmıştı. Duran yarısı da Pazar günü yıkıldı. Sadece yola bakan duvar kısmı kaldı. Ancak kalan kısmın yola bakıyor olması tehlike oluşturuyor. Lefkoşa Belediyesi’nden ekipler geldi ve kalan duvarı da yıkacaklarını söyledi. İki gün içerisinde bu duvar da ortadan kaldırılacak. Bu süre içerisinde yoldan geçen çocukları korumak zorundayız. Bu nedenle yolun giriş ve çıkış kısımlarına bant şerit çektim. Bazı şahsılar bu şeritleri yırtıp, atmışlar. Umarım belediye ekipleri en kısa sürede bu soruna bir çözüm bulur.”

HATİCE GENÇASLAN, “TORUNLARIM VAR, KORKUYORUM”

Alpaslan Sokağı sakinlerinden Hatice Gençaslan ise Pazar günü binanın yıkıldığını, çıkan gürültüden tedirgin olduklarını söyledi. Torunları olduğunu ifade eden Gençaslan, “Çocuklarımız duvarın altından geçen yolu kullanıyor. Torunlarım evden çıktığı zaman, onları uyarıyorum ama ne kadar dinlerler bilmiyorum. Çocuklara laf anlatmak kolay değil. İnşallah bu duvar kimsenin üstüne çökmeden kaldırılır” şeklinde konuştu.

NEVİN SEÇMEN, “KİMSE ZARAR GÖRMEDEN HALLEDİLMELİ”

Yıkılan evin hemen karşısında ailesiyle yaşayan Nevin Seçmen de Pazar günü binanın yıkıldığını,evde olduklarını söyledi. Binanın yıkılmasıyla çıkan gürültüden korktuklarını ifade eden Seçmen, “Deprem oldu sandık. Çok korktuk. Herkesin sansı varmış ki bina yola doğru değil, içeri doğru çöktü. Eğer dışarı doğru yıkılsaydı, birileri zarar görecekti. Belediye yetkilileri kalan kısmı da kaldırırsa o zaman rahat nefes alacağız” dedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.