1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEHLİKELİ İDDİA
TEHLİKELİ İDDİA

TEHLİKELİ İDDİA

45 gün görev yapacak geçici hükümetin, eski Başbakan İrsen Küçük’ün odalardaki resimlerini toplatarak çöp bidonlarına attırdığı iddia edildi:

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dün göreve başlayan geçici hükümetin ilk günüde bazı bakanlıklarda zaman zaman gerginlikler yaşandı. Yeni hükümetin ilk icraat olarak eski başbakan İrsen Küçük’ün odalardaki resimlerini toplatarak çöp bidonlarına attırdığı iddia edildi. İzinde olan Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Güven Arıklı’nın odasının, Başbakan Sibel Siber’le birlikte gelen bazı görevliler tarafından zorla açılmak istendiği ileri sürüldü. İçişleri Bakanlığında yaşanalar nedeniyle bir müdürün sinir krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. 

SEKRETER VE ODACILARIN YERİ DEĞİŞTİ 

Teknokrat kabinenin göreve başlamasıyla birlikte bakanlıklarda, özellikle eski Başbakan İrsen Küçük’e karşı kin ve nefret dolu söylemlerle hareketler yapıldığını savunan bir çalışan, “KKTC’nin ilk kadın başbakanı sıfatı ile bugün resmen göreve başlayan Başbakan Sibel Siber yönetimindeki teknokrat hükümet daha ilk günden içindeki kini ve nefreti kustu. Öyle ki bugün birçok dairede sekreter ve odacının yerleri değiştirildi. Maliye Bakanlığında 4 yıldan bu yana ek mesaiye bırakılmayan sekreterlere “artık ek mesaiye kalacaksınız” denildi. Ahmet Uzun’un döneminden bu yana birlikte çalışan bakan sekterleri başka yerlere sürgün gönderildi” dedi. 

YENİ BAKANLAR MAKAM ARAÇLARINI KULLANDI 

Başta Başbakanlık olmak üzere tüm bakanlıklardaki İrsen Küçük resimlerinin indirildiğini ve doğrudan çöpe atıldığını savunan aynı çalışan, “İzinde olan Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Güven Arıklı’nın odası açılmak istendi. Makam araçlarını kullanmaması gereken teknokratlar evlerine makam araçları ile gitti. Maliye Bakanı olan Zeren Mungan sabah 8.30’da tüm müdürleri toplantıya çağırdı. Devlet bankalarına gelen harcamaları ödememe emri verildi. Maliye Bakanlığında bekleyen tüm ödemeler mercek altına alındı” ifadelerini kullandı.

(STARKIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.