1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TEK ADAM DEĞİL HİÇ ADAM OLMASIN”
“TEK ADAM DEĞİL HİÇ ADAM OLMASIN”

“TEK ADAM DEĞİL HİÇ ADAM OLMASIN”

Yeterince kucaklayıcı değil...

A+A-

 

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, partisinin yönetiminde bazı yetersizlikler olduğu ve yeterince kucaklayıcı davranılmadığı özeleştirisinde bulundu

Kıbrıs Türk halkının durumunu çok travmatik bulduğunu söyleyen Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Mehmet Çakıcı, sürekli karamsar bir ruh hali içinde olan toplumlarda intihar vakalarının daha fazla görüldüğünü belirtti. Eski Genel Başkanlığı’nı yaptığı TDP’de kendisini tanımlayan ‘tek adam Çakıcı’ söylemiyle ilgili konuşan Çakıcı, “ Bu sözle partideki diğer arkadaşlara büyük haksızlık edildiğini görüyorum. O zaman da tek adam değildik. Birçok arkadaşımız var. Belki sesim çok gürdü, çok da çalışıyorduk. Tek adam yerine, hiç adam olmasın, tehlike oradadır “ dedi. TDP olarak destekleyecekleri Cumhurbaşkanı adaylarının Mustafa Akıncı olduğunu aktaran Milletvekili, 2007 yılına kadar partide çok emekler verildiğini ve şuan o meyvelerin yenildiğini ifade etti. “Partinin şuanki yönetimini yetersiz buluyorum” şeklinde özeleştiride de bulunan Çakıcı, yönetimin yeterince kucaklayıcı olmadığını kaydetti. CTP’nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çakıcı, Kıbrıs meselesi ile ilgili figür isimin kendisine göre 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat olduğunu, ancak partinin de çıkardığı adaya her zaman saygı duyduğunu anlattı.

“TDP’NİN GÜZEL BİR HAVASI VAR TOPLUMDA”
ADA TV’de Sefa Karahasan ve Mert Özdeş’in sorularını yanıtlayan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın sözlerinden öne çıkan çarpıcı detaylar şu şekilde; “TDP’nin güzel bir havası vardır toplumda. Ancak şuandaki yönetimin çalışmalarını yetersiz buluyorum. Kucaklayıcı olmadığını görüyorum. Parti içinde daha çok arkadaşın kucaklanması gerektiğini düşünüyorum, çünkü ben öyle yaptım. Bu dönem bir eksiklik görüyorum. Belki de biraz tecrübesizlikle alakalıdır. Ben başkanlık yaptığım dönemde ‘tek adam Çakıcı’ denilirdi bu söz denildiğinde partideki diğer arkadaşlara büyük haksızlık edildiğini görüyorum. O zaman da tek adam değildik. Birçok arkadaşımız var. Belki sesim çok gürdü, çok da çalışıyorduk. Tek adam yerine, hiç adam olmasın, tehlike oradadır.”

“AKINCI’YI DESTEKLİYORUZ”
“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Akıncı adaylığını açıkladı. Akıncı, oldukça önemli bir isim. Biz TDP kurulup, partileri birleştirdik. TDP’nin ilk başkanı oldum ve benim Akıncı ile 2002 yıllarından beri çok aktif bir siyasetimiz oldu. Akıncı, 2007’li yıllardan sonra geri çekildi. Partilimin de gönlünde her zaman bulundu. Biz de kendisini abimiz olarak gördük. Adaylığında hep beraber kendisini destekleyeceğiz. Halkın da desteğini görüyorum. Harmancı, Belediye Başkanı olduktan sonra Kıbrıs’taki havanın da giderek değiştiğini görüyorum. TDP’de çok emekler sarfedildi, bunun da meyveleri şimdi çıkıyor.”

“SİBER’E BAŞARILAR DİLERİM”
“Ben Siber’e başarılar dilerim. Benim için Kıbrıs meselesi ile ilgili figür Talat’tı. Siber’in ismi gündeme geldi. Ben Kıbrıs meselesinde Talat’ın çok donanımlı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta CTP, Siber’i desteklemiş, takdir etmiş benim bu noktada söyleyecek başka bir sözüm olamaz.”

“SUSUNCA, SUSTU OLUYOR”
“Biz sustuğumuzda sustu deniliyor. Bu yıl artık biz de üstümüzdeki geçen yıl ki seçimin etkisini atarak devam edeceğiz. Çok net bir şekilde kötü duruşları seslendireceğiz. Duruşumuz bellidir. Geçen yıldan memleket açısından hoşlanamadım. Suskun da bir muhalefet oluştu. Doğal işbirlikleri muhalefette olur. UBP’nin yaptığı bazı icraatlara karşı duruşumuzu da çoğu zaman sergiledik CTP ile. Bizim UBP ile uyuşmadığımız noktalarda da iki muhalefet olarak sergiliyoruz duruşumuzu.”

“POPÜLİST SÖYLEM”
“Arabacıoğlu’nun istifasını popülist söylemle incelemedim. Arabacıoğlu dürüst bir kimliktir. Tutumunu hep beğenmişimdir. Bu tür nedenle istifa eden az sayıda bakanlardan biridir. Ben istifa nedenlerine baktığım zaman boş olmadığını düşünüyorum. Öğretmen atamaları ana neden gibi duruyor. Sendika ile bakanlığın işbirliği lazımdır atamalarda. Yeterince öğretmen sayısı vardır diyor Arabacıoğlu, demek ki yerleşmede sorun var. İlahiyat Koleji ile ilgili bir neden de ortada durabilir. Zamanlaması dikkat çekici. Okullar açıldı, Bakan olarak baktı. Süre verdim dedi ve süreyi düzeltemedi. Parti içi bazı nedenler de olabilir. Belki Denktaş’tan da bu konuda daha çok zaman ayırmasını isterdi.”

“HALKIN DURUMU TRAVMATİK”
“Çok travmatik buluyorum Kıbrıs Türk halkının durumunu. Bir çözümsüzlük çıkıyor sonra birden bire çözüm çıkıyor, sonra yine yıkım çıkıyor. Toplumların da ruh halleri, kimlikleri var. Sosyal psikolojidir bunun alanı. Orada insanların ruh hallerinin etkilenmesi, toplumların intihar eğilimlerinin artması da bunlarla ilgilidir. Geleceği karanlığı görmekle alakalı görüyorum. Bankazede olanlarla ilgili araştırma yapmıştı. Bankazede ile yaptığım konuşmalarda karamsarlık, geleceğe ümitsizlik gördüm. Bu da bana şunu gösterdi; Kıbrıs Türk halkı, sinirlidir, şüphecidir, geleceğe yönelik karamsardır ve öfkelidir. Öfke, depresif duygular uyandırıyor bunlar. Bu da intihara sürüklüyor insanları.”

Star Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.