1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘TEK BAŞINA İKTİDAR’ İMKANSIZ DEĞİL
‘TEK BAŞINA İKTİDAR’ İMKANSIZ DEĞİL

‘TEK BAŞINA İKTİDAR’ İMKANSIZ DEĞİL

‘Tek başına iktidar’ imkansız değil

A+A-

Yeni partinin hazırlıklarını yoğunlaştıran Özersay, eski ve şimdiki siyasilere kapıların kapalı olacağını belirtirken, ilk seçimde ‘tek başına iktidar’ olabileceklerini söyledi.

 

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile aktif siyasete atılan ve ardından siyasi parti kurma hazırlıklarına başlayan Prof. Dr Kudret Özersay, partilerinin eski ve yeni siyasilere kapalı olacağını söyledi. Özersay “yüzde 5’lik baraj engelini aşabilecek misiniz?” sorusu karşısında, baraj hesabı yapmadıklarını, ilk seçimde tek başına iktidar olmayı hedeflediklerini söyledi.

Diğer partilerin sivil toplum örgütleriyle ilişkilerine dikkat çeken Özersay, “Sendikalar ve sivil toplum örgütleri kuracağımız partinin arka bahçesi olmayacaklar” dedi. Özersay, “Eğer sendikaların arka bahçesi olursanız, yarın iktidara geldiğinizde doğru olan hiçbir şeyi yaptıramazsınız” şeklinde konuştu.

Diyalog TV’de Odak Noktası programına konuk olan ve kurulacak partinin yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özersay, kapılarının eski ve mevcut siyasilere kapalı olduğunu söyledi. Özersay şöyle dedi:

“Mademki mevcut siyasilere ciddi bir güvensizlik oluştu, ortaya çıkacak yeni kadronun daha önce siyasette yer almamış işin ehli olan kişilerden oluşması kanaatindeyim. Siyasetin içinde aktif olarak yer almış, siyasi partilerin mevcut kadrolarında yer almış isimlerin çalışmalarımız içinde yer alması doğru değil. Bu isimlerin bizimle işi olamaz. Bizim onlarla bir işimiz olmaz. Bazı isimlere objektif bir temelde bu siyasi parti açık olmayacak.“

“Maddi menfaat ilişkisine girmeyiz”

Herhangi biriyle maddi menfaat ilişkisi içerisinde olmayacaklarını belirten Özersay, bu konudaki düşüncelerini şöyle özetledi:

“Maddi menfaat ilişkisine kesinlikle girmeyiz. Ve biz bunu kanıtlamış bir ekibiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kudret Özersay’ın cebinde kaç para vardı Allah aşkına? Hangi siyasi parti, hangi reklam ajansı, medya kuruluşu vardı arkasında? Hangi örgüt, hangi devlet yardımı ve katkısı vardı? Sonuç nedir? Menfaat ilişkisine girmeden üst limit koyarak bağış kabul ederek anlımızın akıyla çıktık. Bütün bu adaylardan daha az harcayarak, neredeyse bütün adaylar kadar oy alabildik mi? Evet… Kazanmak için daha fazla para dersek en başta kaybederiz…”
Sendikalara mesaj

Özersay, sendikaların ve STK’ların kuracakları partilerinin arka bahçesi olmayacağını belirterek “Makul ve rasyonel bir zeminde ilişki kurmalısınız. Eğer belli başlı bazı sendika ve STK’ları partinizin arka bahçesine çevirirseniz, yarın iktidar olduğunuzda doğru olan hiçbir şeyi sendikalara yaptıramazsınız. Tıp ki bu gün olduğu gibi” dedi.

Özersay şöyle devam etti:

“Kimse bizden büyük binalarla, tabelalarla hantal bir tabela partisi kurmamızı beklemesin. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bu tür örgüt yapısından kaçındık biz. Geçmişte bazı bölgelerde bunlara ağırlık veren partilerin maddi ihtiyaçlar arttığını, borçlanarak birilerine bağımlı olmak durumunda kaldıklarını ve iktidara geldiklerinde diyet ödemek zorunda kaldıklarını gördük.

KKTC’nin şartları dünyanın başka yerinde yoktur. Herkes kendi özelinde mücadele verir. Kıbrıs Türkü kendi modelini yaratmak zorundadır. Bütün sorunlarımıza cevap verebilecek, Kıbrıs’a, bu topraklara özgü bir model olmalıdır yeni siyaset anlayışı olacak.”


“Kişi partisi olmayacak”

Özersay, çalışmalarına devam etmekte oldukları partinin bir kişi partisi olmayacağını bunun bizzat karşısında olduğunu belirterek şunları kaydetti.

“Bir kişinin partisine dönüşmesine en başta ben karşı çıkarım. Bunu doğru bulmam açıkçası. Bu ülkenin ihtiyacı olan şey bu değil. Siyasi hayatımızda bunun örnekleri var. Dolayısıyla yanlış bir şeyi tekrar etmemek gerekir.”

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.