1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEK ÇARE KANALİZASYON!
TEK ÇARE KANALİZASYON!

TEK ÇARE KANALİZASYON!

Adam boyu atık su!

A+A-

Girne çarşı merkezinde bulunan Serpil Babayiğit Apartmanları’nın ortak kullanım alanındaki foseptik kuyuların üzeri kapatıldı, çöpler toplatıldı, avludaki otlar söküldü. Apartmanların bodrum katları ise hala çirkef içerisinde, atık su boruları da sızıntı yapıyor

Duygu ALAN

Havadis’in 24 Eylül’de “Pisliğe İsyan” başlıklı manşet haberi ile gündeme getirdiği Girne’de Serpil Babayiğit apartmanlarında yaşanan çevre felaketine halen köklü çözüm üretilmedi.

Girne Belediyesi temizlik şubesi ekipleri, geçtiğimiz hafta Serpil Babayiğit Apartmanları’nın ortak kullanım alanında temizlik çalışması yaptı. Yapılan çalışmada, kuru otlar söküldü, çöpler toplandı, foseptik kuyuların üzeri kapatıldı.

Girne çarşı merkezinde bulunan Serpil Babayiğit Apartmanları’nın bodrum katlarında bataklığı aratmayan manzara ise değişmedi.

Apartmanlara ait atık su boruları da halen sızdırıyor. Borulardan sızan su, site içerisine, vatandaşın geçiş yoluna akıyor.

Apartmanlara ait su depoları da değiştirilmedi. Su depoları hem sağlıksız hem çirkin görünüyor.

Adam boyu atık su

Yuları Girne Mahallesi’nde Işıl Sokak’ta Serpil Babayiğit Apartmanları’nda çevre kirliliği, hem sitede ikamet edenlerin hem de bölgede faaliyet gösteren esnafların sağlığını tehdit ediyor. Kirlilik çevre sağlığını da olumsuz etkiliyor.

Serpil Babayiğit Apartmanı C ve D Blok’ta bodrum katlarına giriş neredeyse imkansız. Bodrum katlarında insan boyu kirli su birikintileri var. Çöp yığınlarının arasından ne çıkacağı ise belli değil.

Borulardan çirkef akıyor

Serpil Babayiğit Apartmanları’nın ortak kullanım alanındaki atık su borularına da müdahale edilmedi.

Atık su boruları halen sızdırıyor.

Borulardan sızan kirli su, vatandaşın geçiş yoluna akıyor.

Bütünü ile ciddi bir temizlik ve tadilat gerektiren sitede, apartmanların dış cephesinde de herhangi bir tadilat yapılmadı.

Apartmanların tümünün dış cephesinde boyalar çıkmış, bazı yerlerde sıva bile düşmüş durumda.

Site sakinlerine göre tek çözüm kanalizasyon

Serpil Babayiğit Apartmanları’nda ikamet eden vatandaşlar, sitede yaşanan kirliliğe isyan etti.

Site sakinleri, çevre kirliliğine bağlı olarak sivrisinek, haşere popülasyonunun arttığını, apartmanda farelerin dolaştığını kaydetti.

Öte yandan sinek nedeni ile pencere açamadıklarını söyleyen site sakinleri, fareler yüzünden kapı altlarını bile kapattıklarını belirtti.

Site sakinleri, apartmanların bodrum katlarının temizlenip sitenin bir an önce kanalizasyona bağlanması gerektiğini söyledi.

Havadis

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.