1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. TEK ÇOCUK YASAĞINI 7 İLE DELDİ!
TEK ÇOCUK YASAĞINI 7 İLE DELDİ!

TEK ÇOCUK YASAĞINI 7 İLE DELDİ!

Ünlü yönetmene 7 çocuk soruşturması!

A+A-

Çinli yönetmen Zhang Yimou'nun 7 çocuğu olduğunun ortaya çıkması, tek çocuk politikası uygulanan ülkede, Zhang'a yüksek miktarda para cezası verilmesini gündeme getirdi.

Tek çocuk politikasının uygulandığı Çin'de, 7 çocuk sahibi olduğu ortaya çıkan ünlü yönetmen Zhang Yimou hakkında ülkedeki aile planlaması kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Çin'de yönetmen Zhang'ın, eşi Çın Ting ve 2 çocuğu ile fotoğraflarının medyada yer almasının ardından gündeme gelen olayda, 4 kadından 7 çocuğu olduğu ortaya çıktı.

Haberlerin yayımlanmasının ardından yetkililer inceleme başlattı.

Ülkede ünlü yönetmenin fazladan çocuk sahibi olması haksızlık olarak nitelendirilirken, Ciangsu eyaleti Aile Planlaması Komitesi'nin ilgili hükmü uyarınca Zhang'a senelik gelirinin iki katı para cezası verilmesi gerektiği savunuluyor.

Aile planlaması avukatları, Zhang'ın fazladan çocuk sahibi olduğu için 160 milyon yüen (yaklaşık 26 milyon ABD doları) ile cezalandırılması gerektiğini ileri sürerken, yönetmenden henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Çin'de beyaz perdenin usta isimlerinden kabul edilen Zhang Yimou, 2001'de çektiği ve başrolünü Jet Li'nin oynadığı 'Hero' filmiyle sanat çevreleri tarafından "Çin sinemasını sınıf atlattıran yönetmen" olarak anılmaya başlamıştı.

 

Kaynak: AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.