1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TEK OLUMLU GİDİŞATI DA BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR”
“TEK OLUMLU GİDİŞATI DA BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“TEK OLUMLU GİDİŞATI DA BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“TEK OLUMLU GİDİŞATI DA BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomiden üretime, sağlıktan eğitime, turizmden yargıya kadar ülkede hiçbir şeyin yolunda gitmediğini söyledi. “Ülkemizdeki sorunlar acil çözüm bekliyor” diyen Özyiğit, birçok vaatlerle işbaşına gelen ve çözüm üretmesi gereken hükümetinin ise tıpkı geçmiş hükümet gibi, henüz halk yararına icraat yapmadığını savundu.

Özyiğit, tüm sektörlerde yaşanan kaosla birlikte, hükümetlerin sosyal devlet anlayışının gereklerini yerine getirmemesi nedeniyle, özellikle gençlerin gelecek belirsizliği yaşadığını, adalet ve eşitlik duygusunun ciddi şekilde erozyona uğratıldığını, bunun da toplumun devlete olan güveni yitirmesine neden olduğunu kaydetti.

Son dönemlerde nispeten olumlu giden tek unsurun Kıbrıs müzakereleri olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “bu olumlu gidişatın da ülkedeki yağma-vurgun-talan düzeninden nemalanan kesimler tarafından sekteye uğratılmaya çalışıldığını” öne sürdü.

TDP Genel Başkanı Özyiğit bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs konusu, hükümet icraatları ve gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“HÜKÜMET HALKINI DÜŞÜNMÜYOR”

Döviz nedeniyle halkın fakirleştiğini, Merkez Bankası raporlarına göre borçlu sayısının arttığını, borçların ödenemediğini, hükümetin ise göstermelik önlem aldığını, asgari ücret artışı ile çalışan ve emeklilere verilen artışın “komik” olduğunu belirten Özyiğit, kredilerle ilgili önlem alınmadığı gibi kurların da en yüksek olduğu dönem ortalaması alınarak sabitlendiğini kaydetti.

Yıllardır emekten yana olduğunu savunan CTP’nin büyük ortağı olduğu bir hükümet döneminde asgari ücrete 55 TL gibi “komik” bir artış yapıldığını, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun ise “içime sindiremedim” dediğini anımsatan Özyiğit, “Sn. Başbakan madem ki içinize sindiremediniz niye imzaladınız. Niye emekten yana tavır göstermediniz” ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim yılının yine sorunlarla açılacağını, devlet okullarında ciddi sorunlar yaşandığını, okullardaki öğretmen eksikliğinin yanı sıra, birçok okulda tadilatların bitirilemediğini kaydeden Özyiğit, dövizde yaşanan krizden dolayı birçok ailenin özel okuldan devlet okullarına yöneldiğini, ancak devlet okullarının vatandaşa yeterince güven vermediğini ifade etti.

Sağlık alanında da ciddi sorunlar yaşandığını belirten Özyiğit, turizmde kronikleşmiş sorunların sürdüğünü, üreticilerin kaderine terk edildiğini, ekim-kasım aylarında ekim yapması gereken üreticilerin halen geçen yılkı alacaklarını bile alamadıklarını kaydetti.

“GİDİŞAT İYİ DEĞİL”

Özyiğit, birçok kişinin borçlarını ödeyemez duruma düşmesinin başka bir sorunu daha beraberinde getirdiğini, alacak-verecek hesaplaşmalarının başladığını ifade etti. Özyiğit, “Ülkemizde son dönemlerde hiç de arzu edilmeyen olaylar yaşanmaya başlanmıştır. Mağusa’daki olayın ardından Lefke’de alacak-verecek hesaplaşması nedeniyle adam kaçırma olayı yaşanırken, bu kez Güzelyurt’ta silahlı kavga yaşanmıştır. Ülke nereye gidiyor, gidişat maalesef hiç de iyi değil” diye konuştu.

“TEK OLUMLU GİDİŞATI DA BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki tek olumlu gidişatın Kıbrıs müzakerelerinde yaşandığını, ancak bu olumlu gidişin de ülkedeki çarpık sistemden nemalanan anlayışlar tarafından sekteye uğratılmaya çalışıldığını kaydetti.

Müzakerelerde olumlu ilerlemelerle birlikte daha çok uzun ve çetin bir süreç bulunduğunu belirten Özyiğit, “Ancak öyle anlaşılıyor ki, bu olumlu gidişat bile birilerini fazlasıyla rahatsız etmektedir. Çıkardıkları yaygara, yalan-yanlış beyanatlar ve olmayan şeyleri olmuş gibi göstermeleri de bunun en açık göstergesidir” dedi.

“DEĞİŞİM ŞART”

Ülkedeki çarpık sistemin her alanda yenilenmesinin şart olduğunu, toplumun özellikle son 2 seçimde değişim iradesini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Özyiğit, “TDP olarak bizler de halkımızla birlikte bu değişimi gerçekleştirmekte kararlıyız. Bu değişim ve dönüşüm iradesine kimse engel olamayacak”  ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.