1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''TEK PARTİ KIBRIS''
''TEK PARTİ KIBRIS''

''TEK PARTİ KIBRIS''

Anastasiadis, parti çıkarlarının bir kenara bırakılmasını ve ‘vatana karşı sorumluluk’ istedi.

A+A-

Rum gazetesi,Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in herkesin vatan karşısındaki sorumluluklarını üstlenmesi yönünde çağrı yaptığını yazdı.
Habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bir etkinlik çerçevesinde yaptığı açıklamada herkesin, herhangi bir Başkan veya parti karşısında değil vatan karşısındaki sorumluluklarını üstlenmesi çağrısında bulundu.
“Herkesin partisinin, sadece Kıbrıs olması gerektiğini” ifade eden Anastasiadis, bir kez daha siyasi dinamiklere, güçlerini birleştirmesi yönünde çağrı yaptı.

Rus elçisi ile görüşecek
Haravgi gazetesi Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav V. Osadchiy’in, yarın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından kabul edileceğini yazdı.
Anastasiadis bu görüşme çerçevesinde Rus Büyükelçi Osadchiy’den, Moskova’nın Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına ilgisini ve desteğini ayrıca talep etme niyetini taşıyor.
Rus Büyükelçi Osadchiy, Moskova’nın, yeni çözüm çabasına destek vermeye ve “birkaç gün önce kendisinden istenmesi durumunda müdahil olmaya“ ilgi duyduğunu açıkça dile getirmişti.

Osadchiy, Vatandaşlar İttifakı ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Rusya’nın iki toplumun tezlerine destek verdiğini belirterek,  “Kıbrıs sorununun çözümüne katkı koyabilirsek, iki tarafın da kabul edilmesi halinde bunu yapmaya çaba göstereceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.