1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “TEK ŞAHİDİ CÜMBEZDİ” DEFİLESİ BU AKŞAM YAPILIYOR
“TEK ŞAHİDİ CÜMBEZDİ” DEFİLESİ BU AKŞAM YAPILIYOR

“TEK ŞAHİDİ CÜMBEZDİ” DEFİLESİ BU AKŞAM YAPILIYOR

Dünyaca Ünlü Kıbrıslı Modacı Abdullah Öztoprak’ın tarihi projesi “Tek Şahidi Cümbezdi” Dışişleri Bakanlığı himayelerinde, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde sahnelenecek.

A+A-

DÜNYACA ÜNLÜ MODACI ABDULLAH ÖZTOPRAK’IN 70 MANKEN VE TOPLAMDA 150 KİŞİNİN GÖREV YAPACAĞI DEFİLESİ BU AKŞAM RAUF RAİF DENKTAŞ KÜLTÜR VE KONGRE SARAYI’NDA

Dünyaca Ünlü Kıbrıslı Modacı Abdullah Öztoprak’ın tarihi projesi “Tek Şahidi Cümbezdi” Dışişleri Bakanlığı himayelerinde,  Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde sahnelenecek.

Mağusa’nın eşsiz tarihini 715 senelik cümbez ağacı üzerinden, tarihi bir moda gösterisi ile sahneye taşıyacak “Tek Şahidi Cümbezdi” gösterisi bu akşam yapılıyor.

2-050.jpg

Dünyaca ünlü Kıbrıslı modacı Abdullah Öztoprak’ın imzasını taşıyan gösteri Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek.

“Tek Şahidi Cümbezdi”nin basın ve sponsorlar tanıtım yemeği, hafta sonu Gazimağusa Sinan Paşa Buğday Camii’de yapıldı.

Gecede, Buğday Cami’nin tarihi atmosferinde, “Tek Şahidi Cümbezdi” projesi konuşuldu. Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Korosu, şef Erkan Dağlı eşliğinde misafirlere güzel bir müzik dinletisi sundu.

3-036.jpg

MODACI ÖZTOPRAK: “BİR HAYALİM GERÇEK OLUYOR”

Dünyaca ünlü modacı Abdullah Öztoprak, çok önemli bir hayalini yaşama geçirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, “Mağusa şehrinin eşsiz tarihini bu projeyle birlikte dünyaya duyuracak, hem ülkemizin tanıtımına hem de turizme önemli bir katkı sağlayacağız” diye konuştu.

“Davetiyemizi cam üzerine basarak tarihin şeffaflığını projeye yansıtmak istedik” diyen Öztoprak, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Doğu Akdeniz Üniversitesi başta olmak üzere tüm sponsorlara da teşekkür etti.

Projede 70 manken, toplamda 150 kişilik bir ekibin görev alacağı bilgisini de veren dünyaca ünlü modacı Abdullah Öztoprak, “Son Kıbrıs Kraliçesi Catherine Cornaro’dan Canbulat Paşa’ya kadar Kıbrıs tarihinin dönüm noktalarını gösterimizde bulacaksınız. Çok heyecanlıyım ve böylesi özel bir geceyi bizlerle paylaşacak olanlara şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2-051.jpg

REKTÖR ÖZTOPRAK:  ÖNEMLİ BİR TANITIM

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, eğitimin yanında sosyal projelere de katkı koyan bir kurum olduklarını belirterek, “Gazimağusa şehri üniversitemiz için son derece önemlidir. Bu proje, hem şehrimizin hem de ülkemizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

KARAATMACA: SINIRLARI AŞACAK

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ise konuşmasında, “Bu proje, inanıyoruz ki Tekerlekli Basketbol Takımımız gibi ülkemizin sınırlarını aşacak, dünyada ses getirecektir” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim ve teknoloji dışında sosyal sorumluluk alanında pek çok başlıkta yaşama dokunduğuna dikkat çeken Karaatmaca, “Gösteri öncesinde heyecan duymamak elde değil… Ülkenin sınırlarını aşmak adına yine örnek bir proje olacak, bizler de bu taşın altına elimizi koymaktan çok mutluyuz. Bu projede Doğu Akdeniz Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan da mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kıbrıslı Türk modacı Abdullah Öztoprak, Gazimağusa’da “Tek Şahidi Cümbezdi” isimli gösterisi bu akşam 21.00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak.

Kıbrıs Türk ve Türkiye basını yanında Fransız ve İtalyan basınının da takip edeceği gösteri, “dünyanın ilk özgün müzikli defilesi” olma özelliğini taşıyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.