1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEK UMUDU SİBEL SİBER
TEK UMUDU SİBEL SİBER

TEK UMUDU SİBEL SİBER

Gazimağusa'da...

A+A-

Kendisine tahsis edilen arsanın, alt komisyon kurulmadığı için yıllardır tapusunu alamadığını belirten Ali Acar, Meclis Başkanı’ndan yardım istedi.

Gazimağusa’nın  Maraş bölgesinde yaşayan  Ali Acar, bölgede bilinen adıyla “Motorcu Ali usta” 1980 yılında kira olarak kendisine tahsis edilen arsanın koçanını  yıllardır alamıyor. Geçimini motosiklet ve bisiklet tamirciliği ile sağlayan Ali usta, mecliste alt komisyon kurulmadığı gerekçesi ile tapusunu alamadığını iddia etti. 
 
Acar, arsası üzerine bina inşa eden komşusuna yerin kendine ait olduğunu söyleyince “Tapunu göster” cevabını aldığını belirterek  “elim kolum bağlı, hiçbir şey yapamıyorum” dedi.

 

“2 yıldır komisyonun kurulmasını bekliyorum”
 
1980 yılında iş yerinin de üzerinde bulunduğu arsanın tahsis olarak kendine kiralandığını anlatan,Ali usta,  tapuyu alabilmek  için gerekli işlemleri başlattığını ve dükkanına kesilen  418 bin eşdeğer puanı ödediğini, devlet emlak malzeme dairesine kira borcu olan 3 bin 600 TL yi de yatırdığını, ancak  2 yıldan beri tapu beklediğini ifade etti. Mecliste alt komisyon kurulmaması nedeni ile tapu alamadığının kendisine aktarıldığını belirten Ali usta, 2 yıldan bu yana alt komisyonun kurulmasını beklediğini söyledi.


 

Benim gibi kaç kişi daha mağdur?
Alt komisyon kurulmaması nedeni ile bir türlü tapusunu alamadığından yakınan Ali usta, “Acaba benim gibi kaç vatandaş daha mağdur durumdadır çok merak ediyorum” dedi. “Meclis başkanı sayın Sibel Siber hanımdan komisyonun kurulması için bir ivedilik bekliyorum” şeklinde konuşan Ali usta, tapusunu alamadığı için arsasının üzerine komşusunun bina yaptırdığını, kendisinin ise buranın kendine ait olduğunu söylediği zaman, komşusunun alaycı bir şekilde “ Tapunu göster, bu yerin senin olduğunu ispat et” dediğini ifade eden Ali usta, tapusu olmadığı için  elinin kolunun  bağlı olduğunu ve arsasına bina inşa eden komşusu karşısında zor durumda kaldığını söyledi.
 
Diyalog
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.