1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEK YÖN OLAN YOLLAR KONUSUNDA UYARI
TEK YÖN OLAN YOLLAR KONUSUNDA UYARI

TEK YÖN OLAN YOLLAR KONUSUNDA UYARI

Tek yön olan yollar konusunda uyarı

A+A-

Girne Belediyesi, Belediye Trafik Komisyonu kararı uyarınca  1 Ocak  tarihi itibarıyla Sivil Savunma Teşkilatı binası çevresinde bulunan Şht. Mustafa Hasan Sokak, Şht. İlker Karter Sokak ve Bahriyeliler Sokak’ın bir kısmı trafikte tek yön kullanılmaya başlandığını hatırlatıp sürücüleri uyardı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada aynı tarihten itibarıyla  toplu taşıma araçlarının Ramadan Cemil Meydanı’nı kuzeyden güneye kullanmasının da engellendiği belirtildi.

Açıklamada,  Sivil Savunma Teşkilatı Binası çevresinde bulunan Şht. Mustafa Hasan Sokak, Şht. İlker Karter Sokak ( Su Dairesi karşısı) ve Bahriyeliler Sokak’ın bir kısmının  tek yön kullanılmaya başlandığı anımsatılarak, gerek Baldöken Otoparkı’ndan gerekse durak bölgesinden hareket eden toplu taşıma araçlarının  yalnızca doğu istikametine hareket edebileceği  kaydedildi.

Uygulamanın kent merkezinde toplu taşıma araçları ve yolculara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla Sivil Savunma Teşkilat binasının karşısında durak oluşturulmasının ardından bölgede giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluğu rahatlatmak amacıyla yapıldığı belirtildi.

Girne Belediye Başkanı  Nidai Güngördü, kentteki trafik sorununun, çok katlı binalara izin verilmesi ve kentteki öğrenci sayısı ve ziyaretçi sayısının artmasıyla ciddi boyuta ulaştığını belirterek, trafiği rahatlamak ve yaşanan sorunları çözümlemek amacıyla hazırlanan Girne Ulaşım (master) Planı’na göre yeni uygulamalara gidildiğini söyledi.

Güngördü, kısa bir süre önce yolcu ve toplu taşıma araçlarının yaşadığı sorunları giderebilmek amacıyla Girne Halkevi’nin önünde Sivil Savunma Teşkilat binası karşısında durak oluşturulduğunu hatırlatarak, bölgeye giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluğu giderebilmek için bazı yollarda tek yön uygulamasına gidildiğini kaydetti.

Güngördü, toplu taşıma araçlarının, kent merkezinde durak olmamasından dolayı yıllar içinde belli noktalarda yolcu almayı alışkanlık haline getirdiğini, ancak bu alışkanlığın trafikte bu bölgede sorunlar yarattığını ifade ederek, toplu taşıma araçlarının Sivil Savunma Teşkilatı binasının karşısına yönlendirildiğini ve daha önce yolcu bekledikleri bölgelere trafik babaları yerleştirildiğini hatırlattı.

Güngördü, dolmuş ve minibüs şoförlerinin kurallara uyması ve yolcuların da belirlenen noktalarda beklemeleri gerektiğine dikkat çekerek, sürücülerin tek yön olarak kullanılan yollarda yeni konulan trafik işaretlerine dikkat etmeleri ve kurallara uyması çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.