1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKELLEŞMENİN TA KENDİSİ
TEKELLEŞMENİN TA KENDİSİ

TEKELLEŞMENİN TA KENDİSİ

TEKELLEŞMENİN TA KENDİSİ

A+A-

Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (TEL-SEN) Başkanı Tamay Soysan, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e verilen fiber optik kablo döşeme izninin, Telekomünikasyon Dairesi’nin yok olmasına yol açacağını ve tekelleşmenin ta kendisi olduğunu öne sürdü.
Soysan, yaptığı yazılı açıklamada, kaygılarında haklı çıkmanın kendilerini üzdüğünü belirterek, “ileri teknolojilerin ülkeye taşınmasına karşı olmadıklarını ancak sorunlarının Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Telekomünikasyon Dairesi’nin verdiği hizmetlere göz dikmesiyle ilgili olduğunu” kaydetti.

Daireyi ortadan kaldıracak taleplerde bulunuluyor
   Söz konusu şirketin daireyi ortadan kaldıracak taleplerde bulunduğunu, haberleşmede tekelleşmenin hayata geçirilmeye çalışıldığını öne süren TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’nin sunduğu hizmetlerin başkası tarafından hangi durumlarda ve ne zaman verilebileceğinin Elektronik Haberleşme Yasası’nda belirtildiğini anlattı.
Soysan, yasa çalışmalarına Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkililerinin de katıldığını belirterek, “Burada amaçlanan Telekomünikasyon Dairesi’nin geleceğini kurtarmak ve kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak, halka ucuz, kaliteli çağdaş hizmetin götürülmesinin önünü açmaktır” dedi.
Telekomünikasyon Dairesi’ne uzun yıllar yatırım yapılmadığını ve hizmetlerin geri kaldığını ifade eden Soysan, ancak bu yasanın hayata geçmesiyle az da olsa yatırımlar yapılmaya başlandığını ve dairenin, hizmet kalitesini, dünyanın en ileri teknolojileriyle yarışacak, çağdaş ve ucuz duruma çok kısa sürede çıkarma kabiliyeti kazanmaya başladığını anlattı.
Hükümetin ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın gelişmelere seyirci kalmamasını isteyen Tel-Sen Başkanı Soysan, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in fiber kablo döşemesiyle tekelleşme ve dairenin yok olacağını öne sürdü; yetkililere uyarılarda bulundu.
Soysan, Tel-Sen Yönetim Kurulu’nun tekelleşmeye karşı ilk protesto eylemini Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürlüğü’ne 31 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da siyah çelenk koyarak gerçekleştireceğini daha önce duyurduklarını da hatırlatarak, boykot çağrısına mecbur bırakılmadan sorunun çözülmesi dileğinde bulundu.

KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.