1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKEREK, VİZYON VE PROJELERİNİ ANLATTI
TEKEREK, VİZYON VE PROJELERİNİ ANLATTI

TEKEREK, VİZYON VE PROJELERİNİ ANLATTI

Başak Tekerek, düzenlediği basın toplantısında belediyecilik vizyonunu ve projelerini anlattı.

A+A-

DP-UG GİRNE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TEKEREK BELEDİYECİLİK VİZYONUNU VE PROJELERİNİ ANLATTI

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek, düzenlediği basın toplantısında belediyecilik vizyonunu ve projelerini anlattı.

Başak Tekerek’in basın ofisinden yapılan açıklamaya toplantıda DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, DP-UG Girne Milletvekilleri Özdemir Berova ve Ergün Serdaroğlu, partinin Girne İlçe Örgütü yöneticileri ve Girne Belediyesi meclis üyeliği adaları da hazır bulundu.

Toplantı DP-UG Genel Başkanı Denktaş’ın konuşmasıyla başladı.

“MİLLETVEKİLLERİMİZ HER BÖLGEDEKİ ADAYLARIMIZ ETRAFINDA KENETLENMİŞTİR”

KKTC’nin güzel bir ülke olduğunu ancak detaylı bir gözlemde ülkenin bozulan yapısının fark edilebildiğini ifade eden Denktaş, bozulanı düzeltmek kolay olmasa da var olan güzellikleri korumanın ve geliştirmenin mümkün olduğunu söyledi, yola bu inançla çıktıklarını belirtti.

Seçime bir hafta kala “DP-UG adayı çekiliyor. DP-UG milletvekilleri başka aday için çalışıyor” şeklinde propaganda yapıldığını belirten Denktaş, siyasetin bu denli çirkinleşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Denktaş, “Milletvekillerimiz her bölgedeki adaylarımız etrafında kenetlenmiştir. Belediye meclis üyesi adayları da kendi aralarında kenetlenmiştir. İç yarış tabii ki olabilir. Ama bu partimiz içerisinde kardeşlik çerçevesinde oluyor. O nedenle bu tür dedikoduların kaynaklarını uyarıyorum. Böylesi yaklaşımlarla seçim kazanacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Bugün bir yalan atarlar yarın o yalanın altında kendileri boğulur” dedi.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE VATANDAŞA GÜNLÜK YAŞAMDA VE GELECEĞİNDE ZARAR VERECEK HİÇBİR MADDE YOKTUR”

Konuşmasında Anayasa değişikliğine de değinen ve süreçle ilgili bilgi veren Serdar Denktaş, 29 Haziran’daki referandumun Anayasa değişikliğinin birinci ayağı olduğunu belirtti.

Seçimden sonra ikinci ayağın çalışmalarının da başlayacağını kaydeden Denktaş, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle 2. referanduma gidileceğini söyledi.

Serdar Denktaş, “Hâlâ tartışılmaya muhtaç maddeler varsa bir deneme de genel seçimlerle birlikte yapacağız. Anayasa değişikliğinde vatandaşa günlük yaşamda ve geleceğinde zarar verecek hiçbir madde yoktur” dedi.

“VATANDAŞA ÇAĞRIM ‘EVET’ OYU KULLANMALARIDIR”

“Hayır deyin” kampanyası yürütenleri de eleştiren Denktaş, “Bu değişiklikler vatandaşı bir adım daha çağdaş noktaya taşıyacak değişikliklerdir. Bu nedenle vatandaşlara çağrım ‘evet’ oyu kullanmaları yönündedir” ifadesini kullandı.

TEKEREK: “SADECE VE SADECE GİRNE’YE HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK”

DP-UG Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek ise basın toplantısındaki konuşmasında marka bir kent yaratmak için yola çıktıklarını belirterek, “Sadece ve sadece Girne’ye hizmet için yola çıktık” dedi.

Başak Tekerek, Girne’deki doğal güzelliğe işaret ederek, “Her gün tonlarca kanalizasyon atığının denize boşaltıldığını biliyor ve bunun kötü sonuçlarını yaşıyoruz. Mevcut belediye başkanı 16 yıllık belediyecilik döneminde bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadı” iddiasını dile getirdi.

“ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ GİRNE’DE KURMAK İSTEYEN BİR ANNEYİM...”

“Neden aday oldun?” sorusuna birçok kez yanıt verdiğini belirten Tekerek, çocuklarının geleceğini Girne’de kurmak isteyen Girneli bir anne olduğunu, yarışta bu nedenle yer aldığını yineledi.

Girne’nin sürdürülebilir ekonomik bir vizyona, tarihi dokusu ve doğal yapısını koruyacak bir plana sahip olması gerektiğine vurgu yapan Tekerek, “Bunlar stratejik şekilde ve ileriyi düşünerek yaratılmalı. Niyetimiz bundan sonra geleceğimiz için hata yapılmasını engellemektir” şeklinde konuştu.

Tekerek, “Eğer ki ben ve ekibim bu yarıştan başarılı çıkarsak söz veriyorum ki, Girneli pişman olmayacak” ifadesine kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.