1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKİN YAVAŞ 31 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ
TEKİN YAVAŞ 31 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ

TEKİN YAVAŞ 31 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ

İşsiz kalıp, kendini alkole veren 2 çocuk babası Tekin Yavaş 31 yaşında hayata veda etti

A+A-
Serhatköy’de yaşayan ve uzun süreden beri işsiz olan nur topu gibi 2 çocuk babası Tekin Yavaş, aşırı alkol tüketimi sonucunda hayata veda etti. Henüz 31 yaşında olan Yavaş’ın son üç aydan beri aşırı derecede alkol kullanarak ciğerlerini hasta ettiği belirtilirken, komaya girdiği sırada ailesinin 3 kez ambulans çağırdığı ve hastaneye kaldırılamadan hayatını kaybettiği öğrenildi.
 
Sevgililer Günü’nde ölen, geride 4 yaşında Metin isminde bir, 5 yaşında Jenny isminde bir kız evladı bırakan 32 aşındaki Tekin Yavaş, sevenlerinin gözyaşları arasında dün Serhatköy Mezarlığında toprağa verildi. 

“5 gün yemek yemedi”

Yavaş’ın eşi Olga ise yaşadıklarını gözyaşlarına boğularak anlattı.
Eşinin vefatına hala inanamadığını söyleyen Olga Yavaş, “Tekin, 5 günden beri doğru düzgün yemek yemedi. Pişen yemekten 1 kaşık aldı” dedi.
 
Tekin Yavaş’ın son aylarda aşırı derecede içki ve sigara kullandığını söyleyen Olga Yavaş, eşinin uzun zamandan beridir işsiz olduğunu dile getirdi. Olga Yavaş eşine defalarca, ‘yemek ye’ dediğini ve eşinin ise ona ‘şimdi iyi değilim sonra yerim’ dediğini ifade etti. Yavaş, “Birkaç kez hastaneye gidelim dedim. Hep erteledi. Hep yarın gideriz derdi” şeklinde konuştu.
 
“Son kez annesinin elinden su içti”
Genç yaşta kaybettiği oğlunun acısını yaşayan gözü yaşlı anne Sevilay Yavaş ise olayı gazetemize şöyle anlattı; “14 Şubat Cumartesi günü Tekin odasındaydı. Rastgele yanına gittim ve benden su istedi. Suyu götürdüm ve içti. Birkaç dakika sonra tekrar odasına gittiğimde, koltukta gözleri açık hareketsiz bir şekilde bakıyordu. Boynunu elledim, sıcaktı. Konuştum cevap vermedi. Komşumuz hemen ambulansı aradı. Ambulans gelemeyiz araca koyun getirin demiş. Daha sonra aradık yine ayni cevabı aldık. Son aramamızda da bize ambulansın Lefkoşa’ya gittiğini söylediler. Yaklaşık 1 saat sonra ambulans geldi. Bizi dışarı çıkarttılar ve odaya elektroşok cihazıyla girdiler. Saat 15.30 civarıydı. Hemşire odadan çıktığında başınız sağ olsun dedi.”
 
“Hastaneye dava açacağım”
Tekin Yavaş’ın babası Ramazan Yavaş, oğlunun hareketli bir insan olduğunu söyledi. Yavaş, oğlunun son zamanlarda değiştiğini, yavaş ve sakin biri olduğunu belirtti. 
112 Acil Servis’ten çağrılan ambulansın yaklaşık 1 saat sonra geldiğini iddia eden Yavaş’ın abisi Metin Yavaş ise hastaneye dava açacağını söyledi.
 
Metin Yavaş, 112 acil servisin kendilerine ambulans olmadığından dolayı, hastayı alamayacaklarını söylediğini ve “Güzelyurt’taki hastane ambulansı Lefkoşa hastanesine hasta götürdü. Ancak dönüşte bakabiliriz” dediğini ileri sürdü. 
 
Metin Yavaş, “Hastaneye dava açacağım. Ne Lefkoşa hastanesindeki ne de Güzelyurt hastanesindeki ambulanslar, çağrımıza aldırmadı. Ambulansı ilk olar6ak komşumuz aradı. ‘Biz alamayız, arabaya koyun getirin’ demişler. Biraz geçince ikinci kez yine aradık, yine ayni cevabı aldık. Aradan 40 dakika falan geçtikten sonra, ambulansı aradım ve kardeşimi alması için yalvardım. Bana, “Güzelyurt’taki hastane ambulansı Lefkoşa hastanesine hasta götürmeye gitti. Dönüşte bakarız’ dediler” şeklinde konuştu.
 
Deniz: Akciğer ve Karaciğer yetmezliği 
Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Tekin Yavaş’a yapılan otopside akciğer ve karaciğer yetmezliğinin tespit edildiğini söyledi. Söz konusu durumun Yavaş’ın alkol bağımlısı olduğunun gösterdiğini aktaran Deniz, “Akciğerinde ve karaciğerinde sorun vardı. Çok fazla alkol tükettiği için karaciğeri bitmiş. Ayrıca akciğerinde de enfeksiyon bulgusuna rastlandı. Raporun daha da netlik kazanması için Yavaş’ın vücudundan parça aldık” dedi.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.