1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKKE BAHÇESİ ŞEHİTLİĞİ’NDE TÖREN
TEKKE BAHÇESİ ŞEHİTLİĞİ’NDE TÖREN

TEKKE BAHÇESİ ŞEHİTLİĞİ’NDE TÖREN

“18 Mart Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bu sabah;

A+A-

“18 Mart Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bu sabah Lefkoşa’da Tekke Bahçesi Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Tören, protokol sırasına göre çelenklerin sunumuyla başladı; ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Törende, Lefkoşa Kaymakam Vekili Mehmet Nurettin, bazı milletvekilleri, muharip dernek üyeleri ve şehit yakınları hazır bulundu.

Lefkoşa Kaymakam Vekili Mehmet Nurettin’in Şehitlik Özel Defteri’ni imzalamasından sonra, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Sekreter Yardımcısı, şehit kızı Seyhan Cambaz ve Birinci Piyade Alay Komutanlığı’ndan Orhan Çakaloğlu günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

Tören, şehit kabirlerinin ziyaret edilmesiyle son buldu.

CAMBAZ: “ŞANLI TARİHİN HER SAYFASINDA ŞEHİTLER VAR”

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Seyhan Cambaz, Türk ulusunun şanlı tarihinin her sayfasında şehitlerin canı ve kanının bulunduğunu söyledi. Cambaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde Türk ulusunun bağımsızlığı, egemenliği ve özgürlüğü için canını seve seve feda eden şehitlerin anıldığını belirtti.

Anadolu’nun vatan yapılabilmesi için verilen savaşlarda, toprakların kanla sulandığını söyleyen Cambaz, Kıbrıs’ın da 1571 yılında 70 bin şehit verilerek vatan yapıldığını vurguladı.

Cambaz, azim, özveri ve şehitlerin canı pahasına kurulan devletin sonsuza dek yaşatılacağını söyleyerek, gelecek nesillere de bu değerlere sahip çıkılması konusunda yol göstereceklerini ifade etti.

ÇAKALOĞLU: “ÇANAKKALE EN MÜSTESNA ZAFERLERDEN BİRİ”

Birinci Piyade alay komutanlığından üst teğmen Orhan Çakaloğlu ise, Anma Günü olarak kutlanan Çanakkale Zaferi’nin her sayfası şehitlerin kanıyla yazılmış Türk harp tarihinin en müstesna zaferlerinden biri olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin ve Kurtuluş Savaşı’nın Türkler için ne anlama geldiğini anlatan Çakaloğlu, Kıbrıs’ın her karış toprağında da şehitlerin kanı ve Türk medeniyetinin izleri bulunduğunu belirtti.

Orhan Çakaloğlu, Kıbrıslı Türklerin yıllarca dişiyle, tırnağıyla var olma mücadelesi verdiğini ifade ederek, 20 Temmuz 1974’te birlik içerisinde kan ve göz yaşını durdurduğunu söyledi.

Çakaloğlu, bugün kahramanca mücadele ederken şehit düşen Mücahitlerin ve Mehmetçiğin yan yana yattığını kaydetti.

NURETTİN: “ONURLU VE ERDEMLİ MÜCADELENİZ REHBERİMİZ OLACAK”

Lefkoşa Kaymakam Vekili Mehmet Nurettin ise Şehitlik Anı Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz, Kıbrıs Türk halkının varlığı, eşitliği ve bu topraklarda barış ve huzur içerisinde özgür yaşama mücadelesinde canlarını seve seve veren siz aziz şehitlerimizin bir kez daha huzurundayız. İnsanlık onuru için yaptığınız fedakârlıkları gururla taşıyacak, onurlu ve erdemli mücadeleniz rehberimiz olacaktır. Sizleri rahmetle anarken verdiğiniz mücadelenin önünde saygıyla eğiliyoruz.  Ruhlarınız şad olsun.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.